Menu
 

LVC: Sniegs apgrūtina braukšanu lielākajā daļā valsts teritorijas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Renārs Koris Foto - Renārs Koris

Piektdien dienas vidū sniegs daudzviet apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, apmierinoši braukšanas apstākļi ir tikai daļā Latgales un Vidzemes. Meteorologi brīdina, ka dienas laikā snigšana turpināsies, vietām gaidāma stipra snigšana. Autovadītājiem jārēķinās, ka uz ceļiem veidojas sniega kārta, var būt arī sniega sanesumi, pasliktināsies redzamība tāpēc ceļam jāplāno papildu laiks, jāizvērtē ceļa seguma stāvokli un attiecīgi jāizvēlas braukšanas ātrums, vēsta VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) Komunikācijas daļā.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, patlaban ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 51 ziemas tehnikas vienība. Plkst. 12.00 apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem Rīgas apkārtnē ir Tallinas šosejā (A1) visā posmā, Vidzemes šosejā (A2) posmā no Vangažiem līdz Virešiem, Valmieras šosejā (A3) visā posmā, Rīgas apvedceļā Baltezers-Saulkalne (A4) un Salaspils-Babīte (A5) visā posmā, Daugavpils šosejĀ (A6) posmā no Rīgas līdz Skrīveriem, Bauskas šosejā (A7) visā posmā, Jelgavas šosejā (A8) visā posmā, Liepājas šosejā (A9) visā posmā, Ventspils šosejā (A10) visā posmā.

Sniegotos autoceļus tīra un slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem, norāda LVC. Ja autoceļa brauktuve nav attīrīta no sniega, sāli nekaisa. Jāņem vērā, ka ziemā uz ceļa brauktuves neliels sniega daudzums būs vienmēr – tas rodas satiksmes iespaidā, no autoceļa nomalēm, no autotransporta, kā arī pēc sniega tīrīšanas palikusī piebrauktā sniega kārta. Tas viss kopā arī veido nelielo sniega sajaukumu ar smilti/sāli, kamēr sāls iedarbojas.

Snigšanas laikā sniega kārta veidojas atkārtoti, arī pēc tam, kad veikti uzturēšanas darbi, un pilnībā ceļi no sniega tiek attīrīti pēc snigšanas beigām, prioritārā secībā. Pēc snigšanas ceļi tiek notīrīti trīs līdz 24 stundu laikā, vispirms tiek notīrīti noslogotākie valsts galvenie autoceļi. Savukārt ceļi ar grants segumu tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.