Menu
 

Siguldā atklāta jaunatnes vēstniecība

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pērn gada izskaņā Siguldā, Raiņa ielā 3, Siguldas novada Jaunrades centra un Siguldas jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” telpās, tika atklāta organizācijas “Latvijas Jaunatnes padome” vēstniecība.

Vēstniecība būs Latvijas Jaunatnes padomes informācijas un resursu centrs Vidzemē. Tā informēs par jauniešu iespējām un jaunatnes jomas aktualitātēm, kā arī organizēs aktivitātes reģionālo organizāciju kapacitātes celšanai un iesaistīs reģionu jauniešus to interešu aizstāvībā.

Vidzemes vēstniecības koordinators būs biedrība “Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija” – Siguldas 83. skautu un gaidu vienība.

Latvijā ir izveidotas četras Latvijas Jaunatnes padomes vēstniecības: Bauskas jeb Zemgales vēstniecība, Liepājas jeb Kurzemes vēstniecība, Daugavpils jeb Latgales vēstniecība un jaunā Siguldas jeb Vidzemes vēstniecība. 

Latvijas Jaunatnes padome ir lielākais jauniešu enerģijas tīkls Latvijā. Tā ir 1992. gadā dibināta organizācija, kas iekļauj un atbalsta 48 jauniešu organizācijas no Latvijas un veicina jauniešiem ērtas un pilsoniski atbildīgas vides veidošanu Latvijā.

“Latvijas Jaunatnes padomes” komandā ir prezidents, viceprezidents, trīs valdes locekļi un interešu aizstāvības eksperts.

Viena no valdes loceklēm ir Elīza Elizabete Loja, kura šim amatam tika izvirzīta pērn. Sākotnēji Elīza iesaistījās organizācijā “Laiks jauniešiem” un turpina tajā darboties.

Elīzas Lojas galvenie uzdevumi ir komunikācijas uzturēšana ar biedrības dalīborganizācijām, to organizēšana. Ikdienas darbos Elīza kopā ar citiem padomes locekļiem pieņem lēmumus par finanšu jautājumiem, pārrauga aktuālos projektus un risina citus ikdienas jautājumus.

“Latvijas Jaunatnes padome ir organizācija, kas apvieno vairākas jaunatnes organizācijas visā Latvijā. Mūsu galvenie uzdevumi ir pārstāvēt dalīborganizāciju intereses valstiskās un starptautiskās institūcijās, īstenot dažādus projektus un aktivitātes, lai stiprinātu dalīborganizāciju kapacitāti, attīstīt darbu ar jaunatni kopumā valstī un veicināt jauniešu politisko līdzdalību. Latvijas Jaunatnes padome sastāv no valdes piecu cilvēku sastāvā un atbalsta komandas, kas ikdienā koordinē projektus un veic citus nepieciešamus uzdevumus,” stāsta Elīza Loja.

“Vēstniecību aktivitātes organizē konkrēto reģionu Latvijas Jaunatnes padomes dalīborganizācijas. Katrā reģionā ir viena organizācija, kas ir atbildīga par konkrētā reģiona aktivitāšu koordinēšanu, taču projekta pasākumus plānots īstenot visā reģionā, tādējādi sniedzot iespēju jauniešiem dažādos reģionos pilsoniski līdzdarboties un īstenot aktivitātes par dažādām tēmām. Vēstniecību galvenais uzdevums ir dalīborganizāciju kapacitātes stiprināšana, tādējādi paplašinot jauniešu iespējas. Lai arī tiešā veidā konkrētais projekts par vēstniecību darbību nav saistīts ar politiku, liela daļa jaunatnes organizāciju ikdienā aktīvi iesaistās dažādos politiskajos procesos un veicina jauniešu līdzdalību sabiedriski nozīmīgu norišu īstenošanā,” Latvijas Jaunatnes padomes vēstniecību darbības principus skaidro Elīza.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.