Menu
 

Atkritumu apsaimniekotāji: Intensīvas snigšanas laikā atkritumu izvešana var būt apgrūtināta (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "CleanR" un "Eco Baltia vide" Foto - "CleanR" un "Eco Baltia vide"

Otrdien, 16.janvārī, intensīvās snigšanas un vēja radīto sniega sanesumu dēļ daudzviet ir apgrūtināti braukšanas apstākļi un atkritumu izvešana var būt apgrūtināta, informē SIA “CleanR” un SIA “Eco Baltia vide” pārstāvji.

Vairākās adresēs atkritumu izvešanas automobiļi nevar piekļūt pie atkritumu konteineriem. Iedzīvotāji tiek aicināti būt saprotoši. Šādos gadījumos ieplānos papildu reisu, lai visi atkritumi tiktu izvesti, informē “CleanR” Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas departamenta vadītāja Liene Rumpane.

Ja sniegputeņa radīto apgrūtināto braukšanas apstākļu dēļ atkritumi netika izvesti, klienti aicināti informēt atkritumu apsaimniekotāju pašapkalpošanās portālā manai.videi.lv vai rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. “CleanR”, saņemot šo informāciju, ieplānos papildu reisu, lai atkritumi tiktu izvesti bez papildu maksas.

“Šodienas laikapstākļi ir liels izaicinājums ikvienam autovadītājam, tai skaitā mūsu darbiniekiem, kuri nodrošina atkritumu izvešanu visās mūsu apkalpotajās zonās. Īpaši sarežģīta situācija ir ārpus pilsētām, kur daudzviet mazākas nozīmes ceļi nav tīrīti un uz tiem veidojas tik liela sniega sega, ka vietām ir grūti saprast, kur ceļš sākas un kur tas beidzas. Savukārt pilsētās piebraukšanu pie konteineriem apgrūtina daudzdzīvokļu namu pagalmos “ieziemotie” automobiļi, kuriem garām nevar tikt citi transportlīdzekļi, tai skaitā atkritumu vedēji vai operatīvie dienesti,” saka L.Rumpane.

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma pārstāve aicina automobiļa vadītājus novietot savus transportlīdzekļus tā, lai tiem var pabraukt garām arī lielgabarīta transports. Savukārt privāto ceļu īpašnieki aicināti parūpēties par ceļu uzturēšanu un kaisīšanu ar pretslīdes materiāliem. Ja tas nav iespējams, atkritumu konteineri būtu jānovieto vietās, kas ir tuvu maģistrālajiem ceļiem, tādējādi izvairoties no ceļa sabojāšanas vai atkritumu neizvešanas riska.

Tāpat sniegputeņa laikā klienti tiek aicināti aizvērt atkritumu konteinera vāku, lai tajā neiekļūst sniegs. Tādējādi atkritumi tiks pasargāti no mitruma, kas var veicināt to sasalšanu, norāda “CleanR” pārstāve.

Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA “Eco Baltia vide” informē, ka arī straujas snigšanas apstākļos turpina saviem klientiem pilnā režīmā nodrošināt atkritumu izvešanas pakalpojumus. Tomēr aicina klientus ņemt vērā, ka daudzviet ceļi un iebraucamās teritorijas ir aizputinātas un apledojušas, kas apgrūtina un var kavēt piekļūšanu atkritumu konteineriem ar specializēto transportu.

SIA “Eco Baltia vide” direktors Andris Ziemelis skaidro: “Ja atkritumu izvešanu gausās satiksmes un citu faktoru dēļ nebūs iespējams pagūt grafikā noteiktajā dienā, pakalpojums tiks nodrošināts iespējami ātri tuvākajā laikā. Vienlaikus aicinām iedzīvotājus ņemt vērā laikapstākļus un jau savlaicīgi parūpēties par piekļuvi atkritumu konteineriem – notīrīt iebraucamos ceļus un konteineru novietnes, novietot savas automašīnas tā, lai tām specializētais transports varētu tikt garām, kā arī parūpēties, lai ap konteineriem nebūtu kupenas. Pretējā gadījumā konteinerus nebūs fiziski iespējams iztukšot un tas palēninās turpmākā maršruta apkalpošanu.”

Uzņēmums aicina iedzīvotājiem būt atbildīgiem un gadījumā, ja piekļuve konteineriem nav iespējama, nevilcinoties informēt SIA “Eco Baltia vide”, zvanot pa tel. 8717 vai rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. – atcelt konkrēto konteinera tukšošanas reizi un pārcelt uz citu dienu. Tādā gadījumā par šo grafikā paredzēto konteineru tukšošanas reizi netiks piemērota samaksa.

Tāpat SIA “Eco Baltia vide” aicina klientus sala apstākļos parūpēties, lai konteineros neiekļūtu mitrums – tvertņu vākus turēt aizvērtus, sadzīves nešķirotos atkritumus konteinerā ievietot stingri aizsietā plastmasas maisā, pie atkritumiem neizliet šķidrumus, kā arī konteinera saturu nesablietēt. Pretējā gadījumā atkritumi var iesalt un konteiners var netikt pilnībā iztukšots.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.