Menu
 

Braukšanas apstākļi daļā valsts uzlabojas; ļoti apgrūtināta braukšana - ap Jelgavu, Ventspili un Siguldu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēls - "Latvijas Valsts ceļi" Attēls - "Latvijas Valsts ceļi"

Otrdienas pēcpusdienā, pēc plkst.16.30, braukšanas apstākļi daļā valsts teritorijas ir uzlabojušies, Pierīgā Kurzemes pusē un daļā Kurzemes tie ir apmierinoši, savukārt ap Jelgavu, Ventspili un Siguldu tie joprojām ir ļoti apgrūtināti, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

LVC tīmekļvietnē kartē šie posmi un reģioni ir atzīmēti ar sarkanu. Dodoties šajos virzienos, braucieniem jāplāno ievērojams papildu laiks. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, patlaban strādā 143 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uz valsts galvenajiem autoceļiem ļoti apgrūtināti braukšanas apstākļi ir: Vidzemes šosejas (A2) posmā Vangaži-Līgatne; Valmieras šosejas (A3) posmā Murjāņi-Braslas tilts; Jelgavas šosejas (A8) posmā Olaine-Meitene; Liepājas šosejas 9A9) posmā Kalnciems-Apšupes krustojums; Ventspils šosejas (A10) posmā Usma-Ventspils. Uz reģionālajiem autoceļiem ļoti apgrūtināta pārvietošanās pa valsts autoceļiem ir Rīgas un Jelgavas apkārtnēs, uz vietējiem - Limbažu apkārtnē.

Uzturēšanas darbi tiek veikti prioritārā secībā, vispirms tiek notīrīti noslogotākie valsts galvenie autoceļi, atgādina LVC. Pēc snigšanas beigām pilnībā ceļus attīra no sniega trīs līdz 24 stundu laikā. Savukārt ceļi ar grants segumu tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu. Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem aicina informēt LVC, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos "Twitter" un "Facebook".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.