Menu
 

Foto: Rinkēvičs uzslavē Olaines novada spēju sakārtot vidi

  • Autors:  LETA
Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Olaines novadu raksturo tā attīstītā infrastruktūra un labiekārtotā vide, kas vēl pavisam nesen bija izaicinājums pašvaldībai un tās iedzīvotājiem, vērtēja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš pirmdien apmeklēja Olainas novadu.

Rinkēvičs atzīmēja, ka novada veiksmīgais ģeogrāfiskais stāvoklis sekmē uzņēmējdarbības, tranzīta un kvalitatīvu pakalpojumu attīstību.

"Labs piemērs tam ir Olaines pilsētas uzņēmumi, kas eksportē savu produkciju uz vairāk kā 60 valstīm visos pasaules kontinentos. Priecē aktīvie Olaines novada jaunieši, kas ar jauniešu centra atbalstu iesaista savus vienaudžus un īsteno savas idejas, tādējādi veicinot līdzdalību lēmumu pieņemšanā un sabiedriskajā dzīvē rosīgajā Olaines novadā," pēc vizītes pauda Valsts prezidents.

Kā informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, vizītes laikā Rinkēvičs tikās ar Olaines novada pašvaldības vadību, iepazinās ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Pierīgas Dienvidu iecirkņa Olainē darbu, apmeklēja Olaines Vēstures un mākslas muzeju, Olaines 1. vidusskolu, kā arī Olaines industriālā parka "Nordic Industrial Park" teritorijā esošos uzņēmumus un Olaines jauniešu centru "Popkorns".

Vizītes laikā Valsts prezidents iepazinās ar zāļu pētniecības izejvielu ražošanas uzņēmuma SIA "Bapeks", zivju pārstrādes uzņēmuma SIA "Atlas Premium", gaisa filtru ražošanas uzņēmuma SIA "Dinair Filton" un pārtikas ražošanas uzņēmuma SIA "Smalkais muslis" darbību. Tāpat Valsts prezidents apmeklēja ķīmisko produktu ražošanas uzņēmumu SIA "CrossChem".

Savukārt Olaines Vēstures un mākslas muzejā Valsts prezidents iepazinās ar ekspozīciju "Laboratorija", kas 2020.gadā ieguva Latvijas Muzeju biedrības Gada balvu kategorijā "Gada ekspozīcija".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.