Menu
 

Valsts pārdos zemi Inčukalna ciemā "Rettenmeier Baltic Timber" ražošanas paplašināšanai

  • Autors:  LETA
Foto - www.rettenmeier.com Foto - www.rettenmeier.com

Valdība otrdien atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) ieceri Siguldas novada Inčukalna pagastā pārdot valstij piederošu zemi 8,57 hektāru platībā kokapstrādes uzņēmumam SIA "Rettenmeier Baltic Timber".

ZM skaidro, ka atsavināšanai nododamais īpašums robežojas ar "Rettenmeier Baltic Timber" piederošiem nekustamajiem īpašumiem. Uzņēmumam īpašums nepieciešams, lai paplašinātu tās īpašumā esošās rūpnieciskās ražošanas būves, tostarp lai paplašinātu ražotni, ieplānojot konkrētajā īpašumā izvietot apaļkoku šķirošanas līniju un tai piegulošos laukumus un lietus ūdens attīrīšanas iekārtas, kā arī kokzāģētavas ēku un tai piegulošos laukumus. Valstij piederošais īpašums ir vienīgais virziens ražotnes paplašināšanai.

"Rettenmeier Baltic Timber" piebilst, ka ar jaunajām ēkām un iekārtām paredzēts aizvietot jau novecojošās ražošanas iekārtas. Jaunās iekārtas samazinās produkcijas pārvadāšanas attālumu un dažādas ražošanas procesu nenovēršamās blakus parādības, tostarp troksni, koksnes putekļus un izplūdes gāzes. Tostarp pēc projekta īstenošanas ražošanas procesi pavirzīsies tālāk no Inčukalna dzīvojamās zonas, un tas samazinās ražošanas troksni tās tuvumā, kā arī nodrošinās koksnes lietderīgāku izlietojumu, uzlabos darba produktivitāti un apstākļus, kā arī ražotnes iekšējo loģistiku kopumā.

ZM piebilst, ka arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) nolēmusi "Rettenmeier Baltic Timber" iecerētajam investīciju projektam noteikts prioritāru statusu. Vienlaikus ministrijā norāda, ka "Rettenmeier Baltic Timber" jau 2020.gadā ar AS "Latvijas valsts meži", noslēdza apbūves tiesības līgumu konkrētajam nekustamajam īpašumam ar termiņu līdz 2050.gada 19.oktobrim.

Īpašuma pārdošanu organizēs VAS "Valsts nekustamie īpašumi". Nekustamā īpašuma kadastrālā vērtība pēc stāvokļa 2023.gada 17.martā ir noteikta 5300 eiro apmērā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.