Menu
 

LVC: Mainīgos laikapstākļos novecojušā asfalta segumā pastiprināti veidojas bedres

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Meteorologu prognozes liecina, ka tuvākajā laikā Latvijā ir gaidāmi mainīgi laikapstākļi, gaisa temperatūrai svārstoties no pozitīvas līdz negatīvai, iespējami arī nokrišņi gan lietus, gan sniega veidā. Šādi laikapstākļi var ļoti negatīvi ietekmēt autoceļu segumu. VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) brīdina, ka mainīgu laikapstākļu ietekmē autoceļu posmos ar novecojušu asfaltbetona segumu pastiprināti veidojas bedres.

Sarežģīti braukšanas apstākļi veidosies arī uz ceļiem ar grants segumu. Gaisa temperatūra nav vienmērīga visā valsts teritorijā, un patlaban Kurzemē atsevišķos grants ceļu posmos ir iestājies šķīdonis, ceļi zaudē nestspēju, savukārt Latgalē un Ziemeļvidzemē grants ceļi joprojām vēl ir ledū un atkusnī būs ļoti slideni. LVC aicina autobraucējus informēt par satiksmei bīstamām bedrēm, šķīdoni, kā arī slideniem autoceļu posmiem, zvanot uz diennakts informatīvo tālruni 80005555.

Pēc LVC datiem, patlaban valsts autoceļu tīklā bedres pastiprināti veidojas kopumā 700 km valsts autoceļu ar asfaltbetona segumu, kas ir sliktā tehniskā stāvoklī. Šajos posmos ir ieviesti ātruma ierobežojumi. Valsts autoceļu posms Pierīgā, kurā jārēķinās ar pastiprinātu bedru veidošanos, ir Rīgas apvedceļa (Salaspils–Babīte, A5) būvdarbu posms no Jūrmalas šosejas (A10) līdz Babītei, kur satiksme organizēta pa vienu brauktuvi.

Ziemā atkušņa laikā un starpsezonā uz valsts autoceļiem tiek labotas tikai satiksmei bīstamās jeb avārijas bedres. Avārijas bedres tiek aizpildītas, pielietojot aukstā asfalta tehnoloģiju, kas izmantojama darbu veikšanai neatkarīgi no laika apstākļiem, t.sk. lietus laikā un pie negatīvas gaisa temperatūras. Masveida bedrīšu remonts uz melnā seguma tiek uzsākts tad, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra ir virs +5oC, norāda  VSIA “Latvijas Valsts ceļi”.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.