Menu
 

"Latvijas pasts" nesniedz skaidru atbildi par iespēju pārskatīt lēmumu slēgt nodaļu Carnikavā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ādažu novada pašvaldība Foto - Ādažu novada pašvaldība

Ceturtdien Ādažu novada pašvaldības sēdē domes deputāti uzklausīja "Latvijas pasta" vadību, lūdzot skaidrot Carnikavas pasta nodaļas slēgšanu. Uz deputātu jautājumu, vai uzņēmums varētu pārskatīt lēmumu par pasta nodaļas slēgšanu, pasta pārstāvji skaidri nevarēja atbildēt, liecina novada domes informācija.

Pašvaldības vadība sanāksmē norādīja, ka paziņojums par slēgšanu tika izvietots uz pasta nodaļas durvīm, kā arī iedzīvotāju pastkastītēs tikai neilgi pirms gaidāmajām pārmaiņām, nevis savlaicīgi. Arī iedzīvotāji ceturtdien bija sapulcējušies uz sēdi, lai “Latvijas pastam” paustu neapmierinātību par lēmumu slēgt Carnikavas pasta nodaļu.

"Latvijas pasta" valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare prezentēja jauno uzņēmuma attīstības stratēģiju, kas paredz pasta nodaļu samazināšanu līdz 71 līdzšinējo 240 pasta nodaļu vietā. Pasta nodaļas, kas tiks saglabātas, tiks pārceltas uz tirdzniecības centriem. Šobrīd Carnikavas pasta nodaļu apmeklējot vidēji 70 klienti dienā.

Savukārt Ādažu novada domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone uzsvēra, ka par "Latvijas pasta" attīstības plāniem visiem Latvijas iedzīvotājiem bija jāzina jau vismaz 2023.gada vidū. Iedzīvotāju skaits novadā aug katru mēnesi, tādējādi arī klientu skaits nākotnē varētu pieaugt. Turklāt sabiedriskā transporta savienojums starp pagastiem nav apmierinošs. Tāpat priekšsēdētāja lūdza “Latvijas pastam” skaidrot, kā 70 klienti var būt nerentabli, un to, vai, pirms pieņemt lēmumu par Carnikavas pasta nodaļas slēgšanu, tika izvērtētas kādas citas alternatīvas.

"Latvijas pasta" vadītāja norādīja, ka tika izskatīta iespēja samazināt darba laiku, taču visur Latvijā, kur šāda opcija ieviesta, pāris stundu darba laiks sevi neesot attaisnojis, vēsta pašvaldībā.

Bijušais Ādažu novada priekšsēdētājs un Saeimas deputāts Māris Sprindžuks atzina, ka viņu bažīgu dara fakts, ka valstī nav reģionālās politikas, jo visā Latvijā tiek slēgtas skolas, pasta nodaļas, turklāt arī autobusi bieži vien tiek atcelti. Viņš uzsvēra, ka pasta attīstības plāni ir milzīga reforma, par ko būtu jāinformē nozares ministram – kapitālsabiedrība bez valsts uzstādījuma šādu reformu nedrīkst veikt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.