Menu
 

Siguldas novada pašvaldība turpina strādāt pie 2024. gada budžeta

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Šobrīd Siguldas novada pašvaldības vadība kopā ar speciālistiem aktīvi strādā pie 2024. gada budžeta, lai tas būtu sabalansēts un to varētu izskatīt februāra domes komiteju sēdēs, virzot apstiprināšanai 15. februāra domes sēdē, liecina pašvaldības publiskotā informācija.

Šā gada budžets ir ļoti izaicinošs, tā plānošana paredz, ka, iespējams, gada ietvaros tiks veikti grozījumi, norāda novada domē. 26.janvārī tika saņemta aktualizētā budžeta projekta redakcija, kurā budžeta iztrūkums bija aptuveni četri miljoni eiro, lai realizētu pašas nepieciešamākās vajadzības.

Pašvaldības vadībai un speciālistiem intensīvi strādājot un risinot budžeta jautājumus, tiek meklēti risinājumi, lai budžets būtu sabalansēts. Tiek vērtēta dažādu projektu un citu aktivitāšu nepieciešamība, tostarp atalgojuma iesaldēšana deputātiem, papildus rodot risinājumus un veidojot ilgtspējīgu budžetu.

2024.gada budžeta prioritātes būs atbalsts novada iedzīvotājiem dažāda vecuma grupās – saglabāta brīvpusdienu sistēma novada izglītības iestādēs, likts uzsvars uz sociālo atbalstu, neaizmirstot par jaunu tehnoloģiju ieviešanu, digitalizāciju un izglītības jomu.

Šogad paredzēts veikt uzlabojumus pašvaldības tīmekļa vietnē, lai nodrošinātu, ka iedzīvotājiem pieejami arī lēmumprojekti pirms domes sēdes un tās laikā. Papildus tam pēc katras domes sēdes turpmāk tiks veidots kopsavilkums par būtiskākajiem lēmumiem, to publicējot pašvaldības informācijas kanālos, vēsta novada domē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.