Menu
 

Siguldā atklās modernizētu katlumāju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Adven" Foto - "Adven"

Veiksmīgi noslēdzies katlumājas modernizācijas projekts Pulkveža Brieža ielā, Siguldā, informē uzņēmumā "Adven". Modernizētās katlumājas svinīgā atklāšana notiks 13.februārī plkst.14.00, pasākumā piedalīsies uzņēmuma, Siguldas novada pašvaldības un projekta partneru pārstāvji.

Uzņēmumam domājot par energoefektivitāti un vietējo atjaunojamo energoresursu izmantošanu centralizētajā siltumapgādē, 2022.gadā SIA "Adven Sigulda" noslēdza līgumu ar SIA "Monum" par katlumājas modernizāciju Pulkveža Brieža ielā 109, Siguldā. Šis projekts bija nākamais loģiskais solis Siguldas centralizētās siltumapgādes, katlumāju un pārvades tīklu pārvaldībā un modernizācijā. Katlumājas pārbūve ne tikai paaugstina siltumavota energoefektivitāti, bet arī nodrošina Siguldas pilsētas siltumapgādes sistēmu atbilstību vides aizsardzības prasībām, tostarp uzlabojot iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Uzstādot jaunu 6MW biokurināmā katlu un aizvietojot padomju laikā uzstādītās iekārtas, kas piedzīvojušas dažāda kurināmā izmantošanas pārejas (no šķidrā kurināmā uz dabasgāzi, vēlāk - pat šķeldu), siltumavota efektivitāte tiek palielināta par teju 20%. Tāpat ar projekta realizāciju plānots samazināt CO2 emisijas līdz pat 1369 tonnām gadā, vēsta "Adven" pārstāvji.

"Adven" grupas uzņēmumu iesniegtajam projektam gūstot atzinumu Centrālās finanšu un līgumu aģentūras izsludinātajā konkursā par siltumavota efektivitātes paaustināšanu, katlumājas būvniecības projektam izdevās piesaistīt Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu gandrīz 1,4 miljonu eiro apmērā. Projekta kopējās izmaksas ir aptuveni 5 miljoni eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.