Menu
 

Helmaņa ielas posmu Siguldā plāno pārdēvēt par Rīta ielu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

No 8. janvāra līdz 6. februārim notika publiskā apspriešana par ielas nosaukuma maiņu Helmaņa ielas Siguldā posmam no Zinātnes ielas līdz pilsētas robežai pie Vējupītes. Nosaukuma maiņa nepieciešama, lai sakārtotu numerāciju šajā ielas posmā, nemainot esošo numerāciju visā pārējā Helmaņa ielas garumā no Zinātnes ielas līdz Jūdažu ielai, skaidro novada pašvaldībā.

Lai izteiktu savu viedokli, respondenti izvēlējušies iespēju savu viedokli paust elektroniski, autorizējoties Siguldas novada pašvaldības pakalpojumu portālā, un saņemti 49 personu viedokļi. Izvēlei tika piedāvāti trīs priekšlikumi jaunam ielas nosaukumam – Stadiona iela, Kūdru iela vai Rīta iela –, kā arī bija paredzēta iespēja iesniegt citu variantu. Vislielāko atbalstu ieguvis nosaukums Rīta iela (24 balsis jeb 48,98 %).

Tā kā pirms nosaukuma piešķiršanas adresācijas objektam nepieciešams pozitīvs Valsts valodas centra atzinums par iecerēto nosaukumu, pašvaldība lūgs sniegt atzinumu par nosaukumu Rīta iela. Nākošais atbalstītākais variants ir Stadiona iela (14 balsis jeb 28,571 %) un Kūdru iela (7 balsis jeb 14,286 %). Par citu priekšlikumu ir balsojuši četri respondenti (8,163 %).

Savu dzīvesvietas adresi tādā veidā, lai būtu iespējams identificēt tās atrašanos attiecībā pret apspriežamo ielas posmu, bija norādījuši 30 respondenti. No tieši apspriežamajam ielas posmam piegulošo ēku iedzīvotājiem saņemts viens viedoklis, tajā atbalstīts nosaukums Rīta iela.

Siguldas novada pašvaldībā norāda, ka ielām nosaukumu piešķir vai maina ar domes lēmumu. Vienlaikus tiks mainītas normatīviem neatbilstošās adreses un piešķirtas jaunas adreses ielas pāra numuru pusē

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.