Menu
 

Jūrmalā atklāts par 3,4 miljoniem atjaunotais VSAC "Sloka" korpuss

  • Autors:  LETA
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Atklāts Jūrmalas pašvaldības SIA "Veselības un sociālās aprūpes centrs - Sloka" (VSAC "Sloka") atjaunotais A korpuss.

Pārbūves kopējās izmaksas ir 3,4 miljoni eiro. Būvdarbi tika sākti 2022.gada janvārī, un pēc SIA "Arhis Arhitekti" izstrādātā būvprojekta tos veica SIA "Marels būve".

Atjaunotajā korpusā paredzētas telpas 50 klientiem, kas saņem īslaicīgo sociālās un veselības aprūpes pakalpojumu un ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu.

Atjaunota aprūpes centra ēkas fasāde, pārbūvētas klientu dzīvojamās istabas, izveidotas sadzīves telpas, sanitārie mezgli, ergonomiskas darba un atpūtas telpas centra darbiniekiem. Iegādātas jaunas mēbeles un telpu aprīkojums kvalitatīvu veselības un sociālās aprūpes, un rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšanai.

Ēkai pilnībā no jauna uzbūvēts ceturtais stāvs un abpusējais lifts, kas nodrošina vides pieejamību abiem ēkas spārniem. Renovācijas procesā izbūvēta jauna ventilācijas un kondicionēšanas sistēma, lietus notekūdeņu un kanalizācijas sistēma, ugunsdrošības sistēma, nomainīta apkures sistēma, nomainīti logi. Uzstādīta signalizācijas, kā arī personāla izsaukuma iekšējo sakaru sistēma.

Centra ilgtermiņa attīstības stratēģija paredz skaista un moderna sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanas centra izveidi Slokā, pakāpeniski atjaunojot ēkas un telpas, skaidro pašvaldībā.

Šogad tiks sākta arī aprūpes centra B korpusa renovācija. Šajā ēkā būs vieta 48 klientiem, kas saņem īslaicīgo sociālās un veselības aprūpes pakalpojumu un ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu. Būvdarbus B korpusā plānots pabeigt 2025.gada sākumā. Šī projekta kopējās plānotās izmaksas ir 3,2 miljoni eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.