Menu
 

Jūrmalas slimnīca plāno ultrasonogrāfijas iekārtas iegādi un projekta izstrādi ēku rekonstrukcijai

  • Autors:  LETA
Foto - jurmala.lv Foto - jurmala.lv

Jūrmalas slimnīca plāno šogad iegādāties ultrasonogrāfijas iekārtu un izstrādāt projektu ēku rekonstrukcijai.

Līdz gada beigām slimnīca plāno iegādāties ultrasonogrāfijas iekārtu, kuru izmantos galvenokārt ambulatorai grūtnieču aprūpei augstas kvalitātes ultrasonogrāfisko izmeklējumu veikšanai, kā arī ambulatorai plānveida izmeklējumu veikšanai. Jaunās iekārtas programma nodrošinās īsāku izmeklēšanas laiku, labākas datu analīzes iespējas, kā arī labāku attēla izšķirtspēju, kas tādējādi samazinās arī attēlu veidošanas biežumu.

Tāpat arī samazināsies gaidīšanas rindas - ultrasonogrāfijas ambulatoro pakalpojumu varēs saņemt ātrāk nekā šobrīd. Ultrasonogrāfijas iekārtas kopējās izmaksas ir 198 300 eiro, no tiem 140 300 eiro finansēs no Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda.

Turpinot iepriekšējos gados veikto ēku un telpu rekonstrukciju, šogad plānots sākt projekta izstrādi ēkas B korpusa pagrabstāva renovācijai. Būvdarbus paredzēt veikt 2025.gadā.

Šogad plānots sākt arī tehniskā projekta izstrādi slimnīcas ēkas Bauskas ielā 5A rekonstrukcijai. Projektēšanu paredzēts pabeigt 2025.gadā. Līdz ar ēkas rekonstrukciju iecerēts iegādāties arī fizikālās terapijas iekārtas un nepieciešamo aprīkojumu rehabilitācijas pakalpojumu paplašināšanai.

Slimnīcas saimniecības ēkas renovācijā paredzēts uzlabot tās energoefektivitāti. Plānots veikt ēkas sienu un jumta siltināšanu, logu nomaiņu un saules kolektoru uzstādīšanu, kas dod iespēju izmantot saules enerģiju un samazināt izmaksas par energoresursiem. Ēkas energoefektivitātes uzlabošanas pasākumus iecerēts pabeigt 2025.gada vidū. Plānotās darbu izmaksas ir 288 200 eiro, no tiem 81 000 eiro sedz Atveseļošanas fonds.

Ņemot vērā to, ka slimnīca ir datu pārzine sensitīviem datiem, līdz šī gada beigām plānots pabeigt arī digitalizācijas projektu, kas ietver ugunsmūra un lokālā vadu un bezvadu datortīkla modernizāciju, lai uzlabotu aizsardzību pret mūsdienās arvien pieaugošajiem kiberdraudiem. Plānotās darbu izmaksas ir 51 700 eiro, no tiem 15 500 eiro sedz Atveseļošanas fonds.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.