Menu
 

Valainis paredz iespējamu Mārupes un Babītes sadalīšanu un Jelgavas pašvaldību neapvienošanu

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Saistībā ar gaidāmajiem grozījumiem Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā varētu aktualizēties Mārupes un Babītes sadalīšanas un Jelgavas pilsētas un Jelgavas novada pašvaldības neapvienošanas iespējas, šodien pēc koalīcijas sanāksmes pastāstīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķis, ekonomikas ministrs Viktors Valainis.

Plānots, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija virzīs grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, lai Madonas novadam pievienotu Varakļānu novadu.

Valainis skaidroja, ka ZZS kādus savus priekšlikumus balstīs tikai attiecīgo pašvaldību domju pieņemtajos lēmumos par kādām izmaiņām vai kādu izmaiņu atlikšanu. Partiju apvienība gan sākotnēji izvērtēs, vai attiecīgās domes lēmums būtu atbalstāms.

Pēc ZZS politiķa minētajiem piemēriem "Jaunās vienotības" (JV) politiķis, finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) cita starpā norādīja, ka nebūtu īstais laiks sākt pārskatīt visu administratīvi teritoriālo reformu.

Arī Valainis apliecināja, ka ZZS negrasās atbalstīt visas ATR pārskatīšanu, bet runa ir par pašvaldību nostājām, kuras arī vēl tiktu vērtētas.

Valainis norādīja, ka varētu lemt par Jelgavas pilsētas un Jelgavas novada pašvaldības saglabāšanu pašreizējās teritorijās. Tas nozīmētu atteikties no pašlaik likumā paredzētās šo pašvaldību apvienošanas 2029.gadā. Par šiem jautājumiem gan vēl diskusijas Saeimā, kur būs jāpanāk vienošanās, atzīmēja ZZS politiķis.

Tāpat Mārupes novada dome varētu virzīties uz lēmuma pieņemšanu, kurā aicinātu Saeimai vērtēt Mārupes un Babītes sadalīšanu atpakaļ atsevišķos novados, pastāstīja Valainis.

Virknē pašvaldību pašlaik notiek aptaujas saistībā ar pašvaldības nākotni, kurās iedzīvotāji aktīvi piedalās, izsakot savu viedokli, piebilda ekonomikas ministrs.

Kā ziņots, iepriekšējā, 13.Saeimā, ATR tika pieņemta 2020.gadā un jaunās pašvaldības pamatā sāka strādāt līdz ar 2021.gada pašvaldību vēlēšanām.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.