Menu
 

Noslēgts līgums par Inčukalna Medību pils nomas tiesībām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Austra Priļepiševa Foto - Austra Priļepiševa

Pirmdien, 19.februārī, Siguldas novada pašvaldība noslēdza nekustamā īpašuma “Kārļzemnieki” nomas līgumu uz trīsdesmit gadiem; īpašumā ietilpst plaši pazīstamā Inčukalna Medību pils. Līgums noslēgts ar janvāra izskaņā notikušās nomas tiesību izsoles uzvarētāju SIA “CDDZ”. Šis notikums sniedz jaunu dzīves posmu Inčukalna Medību pilij, vēsta Siguldas novada pašvaldībā.

Izsolē piedalījās divi pretendenti, no kuriem uzvarēja SIA “CDDZ”, nosolot augstāko summu – 762,30 eiro ar PVN. Izsoles sākotnējā nomas maksa (nosacītā sākumcena) par objektu mēnesī tika noteikta 665,50 eiro apmērā ar PVN, atgādina pašvaldības pārstāvji.

Uzņēmējs paredzējis Inčukalna Medību pili pēc tās atjaunošanas izmantot gan kāzu svinību, konferenču, dzejas lasījumu vakaru, māksliniecisku pasākumu, koncertu un fotosesiju rīkošanai, gan arī ekspozīcijas par ēkas vēsturi iekārtošanai. Lai jau tā izcilo ēkas interjeru padarītu apmeklētājiem vēl pievilcīgāku, telpās plānots izvietot mākslas priekšmetus no privātām kolekcijām. Būs iespējama arī telpu iznomāšana.

Ārpus pasākumu rīkošanas ēka iedzīvotājiem būs pieejama apskatei noteikta darba laika ietvaros. Detalizētāka informācija par to būs pieejama pēc ēkas atjaunošanas darbu pabeigšanas. Savukārt Medību pils teritorijai neierobežos piekļuvi, atzīmē pašvaldībā.

Īpašums sastāv no zemes vienības 1,81 hektāra platībā un ēkām uz tās – ārstniecības korpusa, vasaras guļamkorpusa un pagraba. Vēsturiskajai ēkai ir liels potenciāls un pielietojums, galvenokārt pateicoties autentiskajai videi un ģeogrāfiski izdevīgai atrašanās vietai. Siguldas novada pašvaldības īpašumā esošā Inčukalna Medību pils uzcelta 1914.gadā. Cauri laikiem Inčukalna Medību pils saglabājusi savu interesanto arhitektūru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.