Menu
 

Mārupē notiks lasīšanas veicināšanas pasākums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

Mārupes novada Izglītības, kultūras un sporta pārvalde 7. martā Mārupes Kultūras namā aicina vecākus un ikvienu citu interesentu uz domu darītavu “Pasaule pieder tiem, kas lasa”, kurā par lasīšanas nozīmi diskutēs sabiedrībā zināmi ļaudis. Domu darītavas galvenais mērķis ir sniegt atbalstu vecākiem, lai jau ģimenē būtu izpratne par lasīšanas nozīmi, kas savukārt sniedz atbalstu skolām bērna turpmākai interesei par lasīšanu un līdz ar to kvalitatīvākai izglītības ieguvei.

Kā pavēstīja novada pašvaldībā, pasākuma pirmajā daļā diskusijā “Ko un kā lasām mūsdienu pasaulē” piedalīsies sabiedrībā zināmi dažādu nozaru viedokļu līderi – fonda “Viegli” padomes priekšsēdētāja Žanete Jaunzeme-Grende, fiziķis un zinātnieks Mārcis Auziņš, teologs Kaspars Simanovičs un digitālā satura veidotāja Agnese Kļaviņa.  Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties diskusijā un uzdot jautājumus tās dalībniekiem.

Otrajā daļā būs iespēja noklausīties Kaspara Simanoviča priekšlasījumu par to, kā vecāki var atbalstīt skolas, veicinot bērnu interesi par lasīšanu ģimenē, par teksta izpratni – cik daudzveidīgi var raudzīties uz tekstu –, kā arī iesaistīties lektora piedāvātajos praktiskajos uzdevumos – teksta analīzē.

Pasākuma noslēgumā apmeklētājus priecēs mūziķis Goran Gora.

Mārupes novada Izglītības, kultūras un sporta pārvalde par 2023./2024. mācību gada prioritātēm noteikusi lasītprasmes veicināšanu un atbalstu katra bērna izaugsmei, kopīgā mācīšanās procesā iesaistot ne tikai skolotājus un skolēnus, bet arī vecākus, pašvaldības iestāžu darbiniekus un ikvienu Mārupes novada iedzīvotāju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.