Menu
 

Mācībās "Crystal Arrow 24" Ādažu, Siguldas un Limbažu novados trenē Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku sadarbību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 26. februāra līdz 12. martam Ādažu, Siguldas un Limbažu novados norisinās starptautiskās militārās mācības “Crystal Arrow 24”. NBS Apvienotajā štābā pavēstīja, ka mācību aktīvā fāze noritēs no 9.  līdz 12. martam, taču laikā pirms tam būs sagatavošanās manevri sekmīgai mācību uzdevumu izpildei, tai skaitā sabiedroto helikopteru pārlidojumi jau no 26. februāra.

NBS skaidro, ka Latvijas gaisa telpā militāro gaisa kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

Iedzīvotāji aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Mācību laikā ārpus poligoniem tiks izmantota tikai mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot. Teritorijas pēc mācībām tiks sakoptas.

Militārās mācības “Crystal Arrow 24” ir NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sertifikācijas mācības un Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes štāba un vienību mācības komandvadības pilnveidošanai, operāciju plānošanai un vadīšanai.

2024.gadā NATO rīko vērienīgākās militārās mācības kopš Aukstā kara laika “Steadfast Defender 2024” un militārās mācības “Crystal Arrow 24” ir vienas no starptautisko militāro mācību cikla mācībām, kuru mērķis ir atturēt Krievijas agresiju. Mācībās piedalīsies aptuveni 2000 karavīru no Albānijas, ASV, Dānijas, Čehijas, Igaunijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Vācijas. Nacionālos bruņotos spēkus mācībās pārstāvēs Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes,  Zemessardzes 1. Rīgas brigādes, Zemessardzes 2. Vidzemes un Zemessardzes 3. Latgales   Latvijas nacionālās aizsardzības akadēmijas karavīri un zemessargi. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.