Menu
 

Latvijas Futbola federācijas vadība Mālpilī pārrunā sadarbības iespējas Siguldas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv/Sigulda.lv
Foto - Santa Sinka Foto - Santa Sinka

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ceturtdien vadība viesojās Mālpilī, lai kopīgi ar Siguldas novada pašvaldības domes vadību, speciālistiem un futbola treneriem pārrunātu sadarbības iespējas un futbola attīstības jautājumus novadā.

Tikšanās laikā Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Linards Kumskis un priekšsēdētāja vietnieks Kristaps Zaļais pastāstīja par šobrīd pieejamo sporta un aktīvās atpūtas infrastruktūru un iespējām, aktīvu iedzīvotāju līdzdalību un futbola attīstību Siguldā un novada pagastos. Lai veicinātu tā attīstību visos vecuma posmos, tādējādi veidotu pēctecību un stiprinātu iedzīvotāju veselību, nepieciešami uzlabojumi un finansiāli ieguldījumi gan pilsētā, gan pagastos. Infrastruktūras uzlabojumi nav iegriba, bet gan nepieciešamība, kurā labprāt iniciatīvu izrāda arī iedzīvotāji, norāda novada pašvaldībā.

“Pagājušajā gadā pirmo reizi pašvaldība izsludināja līdzdalības budžeta projektu konkursu. Divi no projektiem, kas saņēma finansējumu, ir saistīti ar futbolu – “Skatītāju tribīņu būvniecība Depo sporta laukumā Siguldā” un “Mālpils stadiona labiekārtošana un attīstība”. Sporta infrastruktūras attīstības nozīmīgumu apliecina arī strauji augošais audzēkņu skaits interešu izglītības programmās. Siguldas Sporta skolā izglītojas gandrīz astoņi simti bērnu un jauniešu, bet četros novadā esošajos futbola klubos ir aptuveni 549 izglītojamie,” norādīja Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Kristaps Zaļais.

LFF prezidents Vadims Ļašenko atzinīgi novērtēja Siguldas novada futbola entuziastus, viņu ikdienas darbu. “Uzskatām, ka novadā ir nepieciešami infrastruktūras uzlabojumi, un tā ir viena no prioritātēm. Sadarbības iespējas ir vairākas, piemēram, futbola klubiem, kā arī pašvaldībai ir iespēja pretendēt uz līdzfinansējumu dažāda aprīkojuma iegādei. Viens no lielākajiem sadarbības projektiem ar pašvaldībām ir piepūšamās futbola halles būvniecība,” V. Lašenko teikto citē novada pašvaldībā.

Šāda piepūšamā halle tiks uzstādīta vairākās Latvijas pašvaldībās. Tā paredz iespējas organizēt ne tikai treniņus un sacensības, bet arī veicinās sabiedrības, skolas vecuma bērnu veselīgu dzīvesveidu ārpusizglītības sporta aktivitātēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.