Menu
 

Mārupes novadā sāk pāreju uz energoefektīviem gaismekļiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēli - www.marupe.lv Attēli - www.marupe.lv

Projekta "Apgaismojuma nomaiņa Mārupes novada publiskajās teritorijās" ietvaros ir uzsākta nātrija gaismekļu nomaiņa, aizstājot tos ar energoefektīviem LED gaismekļiem. Projekta mērķis ir uzlabot publisko teritoriju apgaismojuma energoefektivitāti Mārupes novadā, tādējādi veicinot elektroenerģijas patēriņa un siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu, informē Mārupes novada pašvaldībā.

Martā gaismekļu nomaiņa sākusies Babītes un Salas pagasta publiskajās teritorijās, kur tiks nomainītas 1430 vienības, no tām 192 gaismekļi aprīkoti ar kustību radaru. Aprīlī darbi turpināsies Mārupes pilsētā un pagastā, nomainot 1300 gaismekļus, no kuriem 276 būs aprīkoti ar kustību radaru. 

Gaismekļu nomaiņas darbus veic uzņēmums SIA “Vizulo Solutions”. Februārī pašvaldības pārstāvji apmeklēja SIA “Vizulo Solutions” ražotni Iecavas novadā. Apmeklējums sniedza ieskatu rūpnīcas darbībā, tās produktu klāstā un tehnoloģiju izmantošanā, kas veicina videi draudzīgu un efektīvu apgaismojumu risinājumu nodrošināšanu pilsētvidē. Pašvaldības darbinieki atzinīgi novērtēja, ka uzņēmums spēj nodrošināt tik plašu augstas pievienotās vērtības produktu klāstu, kas būtiski samazina ietekmi uz vidi un tiek augstu novērtēts eksporta tirgū.

Teritorijas, kurās tiks veikta gaismekļu nomaiņa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.