Menu
 

Siguldas novadā aicina balsot par idejām konkursā gūtā finansējuma ieguldīšanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - sigulda.lv Ilustrācija - sigulda.lv

2023.gadā Siguldas novada pašvaldība tika atzīta par ģimenēm draudzīgāko Latvijā, saņemot nomināciju un galveno balvu – finansējumu 30 000 eiro apmērā ģimenei draudzīgas iniciatīvas īstenošanai. Turpinot iesaistīt iedzīvotājus, novadnieki savas idejas finansējuma izlietošanai iesniedza attiecīgās teritorijas iedzīvotāju padomei, kas tās kopā arī izvērtēja. Savukārt līdz 21. martam projektus var novērtēt iedzīvotāji, balsojot elektroniski vai klātienē.

Novada pašvaldībā informēja, ka balsojumā iekļauti astoņi projekti – viens katrā novada pagastā un Siguldas pilsētā. Savu vērtējumu par projektiem var iesniegt pašvaldības pakalpojumu portālā “e.sigulda.lv”, kā arī klientu apkalpošanas centros Siguldā, Allažos, Inčukalnā, Raganā, Mālpilī, Morē, Gaujā, Inciemā un Lēdurgā līdz 21. martam. Balsojot klātienē, nepieciešams uzrādīt personapliecinošu dokumentu (eID karti vai pasi). Savu viedokli par projektiem var izteikt novadnieki no 16 gadu vecuma.

Lai nodrošinātu vienlīdzīgas iespējas tikt nominētām visām teritoriālajām vienībām neatkarīgi no iedzīvotāju skaita, balsojumā var atbalstīt divus projektus.

Pašvaldībā norāda, ka kopumā iedzīvotāju padomes saņēma vairāk nekā 40 idejas, kuras izvērtēja iedzīvotāju padomju locekļi individuāli sapulcēs un kopīgā padomju tikšanās reizē, kas notika janvāra beigās, kā arī pašvaldības speciālisti un darba grupa. Process veidots tā, lai visas iesaistītās puses kopīgi lemtu par vienu ideju, ko no katras teritorijas virzīt sabiedrības balsojumam. 

2022.gadā pašvaldība konkursā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” iegūto finansējumu 20 000 eiro izlietoja, lai izveidotu aktīvās atpūtas zonu bērniem un jauniešiem Mergupes dabas takā Mālpilī. Vieta izvēlēta, ņemot vērā iedzīvotāju aptaujas rezultātus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.