Menu
 

Atzīmē Spāru svētkus Pļavniekkalna sākumskolas piebūvei Ķekavas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

Nosvinēti Spāru svētki Pļavniekkalna sākumskolas piebūvei Ķekavas novadā. Paredzēts, ka būvniecības darbi, kurus veic “Personu apvienība “RTS””, pilnā apjomā tiks īstenoti līdz šī gada jūlijam. Kā liecina Ķekavas novada pašvaldības informācija, pie skolas galvenās ēkas tiks izbūvēta mūsdienu prasībām atbilstoša divstāvu piebūve ar mansarda stāvu, kur atradīsies 12 mācību klases, aktu zāle un ēdamzāle 312 skolēniem, kā arī vairākas palīgtelpas.

Kā informējusi Attīstības un būvniecības pārvalde, uz marta mēneša sākumu veikto būvdarbu apjoms sastāda 40% no būves kopapjoma –  paveikta pamatu un nesošo konstrukciju izbūve un uzsākta ēkas iekšējo inženiertīklu izbūve.

Lai netraucētu skolas autobusa grafikam, nākošnedēļ (skolēnu brīvlaikā) tiks veikti ārējo sadzīves kanalizācijas un ūdensvada pieslēgumu izbūves darbi. Būvdarbus plānots pabeigt šī gada jūlijā, lai 1.septembrī skolēni varētu uzsākt mācības jaunajā sākumskolas piebūvē.

Pēc pašvaldības datiem, kopējās investīcijas Pļavniekkalna sākumskolas pārbūves būvprojekta izstrādei un būvdarbiem sasniedz 4 158 124 eiro. Projektēšanas, būvekspertīzes un būvuzraudzības darbus izmaksas tiks segtas no pašvaldības budžeta līdzekļiem – 2023. gada budžetā tika paredzēti 233 635 eiro, bet šī gada budžetā – 147 088 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.