Menu
 

Sarunu cikla "Kopā" otrajā tikšanās reizē iepazīst Ādažu novada attīstības programmu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.adazunovads.lv Foto - www.adazunovads.lv

Šī gada 11.martā sarunu cikla “Kopā” otrajā tikšanās reizē gan klātienē, gan attālināti bija iespēja iepazīties ar Ādažu novada attīstības programmu, informē Ādažu novada pašvaldībā.

Sarunas ievadā Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Karīna Miķelsone pastāstīja, kā veidojas plānošanas dokumentu hierarhija: “Stratēģija ir augstākais plānošanas dokuments. Caur to mēs lūkojamies uz nākamajām paaudzēm, kā mēs redzam novada nākotni. Šobrīd spēkā ir Ādažu novada ilgtspējīgas attīstības stratēģija 2013.-2037.gadam. Galvenie attīstības virziena dokumenti ir teritorijas plānojums un stratēģija. Tomēr, lai sasniegtu izvirzītos mērķus, spert secīgus soļus viens no palīginstrumentiem ir attīstības programma. Tajā iekļautas teju 100 aktivitātes. Šobrīd Ādažu novads ir strauji augošs, līdz ar to ir liels izaicinājums sabalansēt vēlmes un iespējas visiem pasākumiem, nesamazinot esošo dzīves kvalitāti novada iedzīvotājiem, to līdzsvarojot ar nākotnes iecerēm.”

Ādažu novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja Inga Pērkone iepazīstināja ar Ādažu novada attīstības programmas 2021.-2027.gadam galvenajiem elementiem. Tās sastāvā ir rīcības plāns un investīciju plāns. Attīstības vīzijā Ādažu novads 2037.gadā tiek saskatīts kā izcila dzīves un darba vieta Pierīgā. Tā būs īpaši piemērota dzīvei ģimenēm ar bērniem, inovatīviem uzņēmumiem, aktīvās atpūtas cienītājiem. Noteikts, ka novada teritorijā varēs iegūt izcilu izglītību, tai skaitā pieaugušajiem būs iespēja iegūt mūžizglītības pakalpojumus. Novadā jau būs divas pilsētas (Ādaži un Carnikava), attīstīta satiksmes infrastruktūra, mobilitāte.

Ādažu novada mērķi tiek saskatīti labā infrastruktūrā, videi draudzīgā, darbīgā un labklājīgā novadā. Lai īstenotu programmu izstrādās attīstības programmas 2023.gada uzraudzības ziņojumu, aktualizēs rīcības plānu un investīciju plānu, kā arī izstrādās ciemu attīstības plānu, stāsta pašvaldībā.

Klātesošajiem bija iespēja izteikt arī savu viedokli par novada turpmāko attīstību, kādiem elementiem turpmāk būtu jāpievērš uzmanība. Sarunā klātesošie akcentēja tieši ciemu savstarpējās savietojamības problēmu un mobilitātes iespējas novadā. Tostarp ceļu kvalitāti, satiksmes organizāciju, piemēram, ātruma mazināšanu pilsētā no 50 km/h uz 30 km/h. Pašvaldības pārstāvji informēja, ka norit darbs pie teritorijas plāna izstrādes, kura viena no sastāvdaļām ir transporta plāns, tā izveidē esot pieaicināti arī speciālisti, kuri nav pašvaldības darbinieki, līdz ar to jaunas idejas un “skats no malas” būtu lietderīgs šajā nu jau samilzušās novada problēmas risinājumā.

Nākamā saruna notiks 16.aprīlī plkst.18.00 Carnikavas pamatskolā - runās par civilo aizsardzību, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.