Menu
 

Baldonē aizvadīta pirmā sabiedriskā apspriešana par vēja parka izveidi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

11.martā Baldonē norisinājās sabiedriskā apspriešana par SIA “Latvijas vēja parki” vēja elektrostaciju parka “Bauska-Ķekava-Ogre” un tā saistītās infrastruktūras projekta īstenošanu. Iedzīvotāji rakstiskus priekšlikumus par paredzēto darbību var iesniegt līdz 18.martam Vides pārraudzības valsts birojā, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Baldones Kultūras centrā norisinājās pirmā sabiedriskā apspriešana par vēja elektrostaciju parka un tā saistītās infrastruktūras projekta īstenošanu. Tikšanās sākumā SIA “Skepast & Puhkim” iepazīstināja klātesošos ar SIA “Latvijas vēja parki” plānoto ieceri un ietekmes uz vidi priekšpētījumu. Vēja elektrostacijas iecerēts izbūvēt Ķekavas novada dienvidu daļā, pie robežas ar Bauskas novadu, kopumā uzstādot līdz 20 vēja turbīnām, kur katras stacijas nominālā jauda būs līdz 8 MW.

Pēc sabiedriskās apspriešanas Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko un vietnieks Andris Vītols ir apkopojuši iedzīvotāju biežāk uzdotos jautājumus un snieguši atbildes. Plašāka informācija pieejama tīmekļvietnē kekava.lv, kur arī pieejami ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējās sabiedriskās apspriešanas materiāli un SIA “Skepast & Puhkim” prezentācija, kas tika rādīta sabiedriskās apspriešanas laikā.

Šonedēļ norisinās vēl divas sabiedriskās apspriešanas – 12.martā plkst.18.00 Tomes Tautas namā un 14.martā plkst.18.00 Vecumnieku Tautas namā. Savukārt līdz 18.martam iedzīvotāji savus priekšlikumus par paredzēto darbību var iesniegt Vides pārraudzības valsts birojā (Rūpniecības ielā 23, Rīgā, LV-1045, tālrunis 67321173, e-pasta adrese Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., www.vpvb.gov.lv).

Pēc sabiedriskajām apspriešanām SIA “Skepast & Puhkim” kopā ar nozares ekspertiem veiks padziļinātu pētījumu par ietekmi uz vidi, lai noteiktu vēja elektrostaciju novietojumu un skaitu, kā arī vēja parka saražotās elektroenerģijas uzkrāšanas sistēmu tehnoloģijas un infrastruktūras tehniskos risinājumus, norāda pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.