Menu
 

Iedzīvotājus aicina uz tikšanos par krustojumu pārbūvi Mārupē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Saistībā ar Baltijā lielākā veikala “Depo” atvēršanu pavasarī Mārupē, Lielajā ielā 2, šogad paredzēta transporta infrastruktūras pārbūve Kārļa Ulmaņa gatves krustojumos ar Lielirbes un Upesgrīvas ielu, informē Mārupes novada pašvaldībā.

Attīstoties sabiedriskajai infrastruktūrai Kārļa Ulmaņa gatvē, galvaspilsētas “Rietumu vārtos” (veikali, autosaloni, biroju un dzīvojamo ēku kompleksi), uzsākti būvdarbi, kuru mērķis ir nodrošināt efektīvāku transporta kustības caurlaidību, kā arī uzlabot satiksmes drošību un plūsmu savienojumā starp Rīgu un Mārupi. Pārbūvi sadarbībā ar partneriem par saviem līdzekļiem veiks veikalu tīkla “Depo” attīstītājs SIA “Kārļa būmaņi”. Paredzams, ka kopējās projekta investīcijas pārsniegs 7 miljonus eiro.

2023.gada nogalē “Depo” Mārupes pilsētas pusē izbūvēja veikala teritorijai piegulošās ielas – Daibes un Kalmju ielu. Vienlaikus K.Ulmaņa gatvē 500 metru garumā tika izbūvēta lēngaitas josla, kas veido piekļuvi “Moller Auto Rīga” autosalonam un veikalam “Depo”, kā arī izgaismots gājēju un velosipēdu celiņš, vēsta pašvaldībā.

Pašlaik tiek būvēts Lielās ielas pieslēgums K.Ulmaņa gatvei un Lielirbes ielai. Rezultātā Mārupes iedzīvotāji varēs daudz ērtāk nokļūt no Lielās ielas uz Lielirbes ielu Rīgas centra virzienā un atpakaļ, pa tiešo šķērsojot K.Ulmaņa gatvi. Tiek izbūvēta arī jauna lietus ūdens kanalizācijas sistēma K.Ulmaņa gatvē, kā arī atbilstoši projektam tiek pārbūvēti inženiertehniskie tīkli šajā krustojumā. Pēc Lielās ielas pieslēguma K.Ulmaņa gatvei un Lielirbes ielai “Depo” izbūvēs apli starp Lielirbes ielu, Remtes ielu un K.Ulmaņa gatvi, ļaujot ērti no Lielās ielas doties arī Jūrmalas virzienā. Būvdarbus plānots pabeigt līdz 2024.gada 1.oktobrim.

K.Ulmaņa gatves un Upesgrīvas ielas savienojuma būvdarbi tiks uzsākti pēc inženiertīklu pārbūves šajā krustojumā. Krustojuma izbūve ļaus ērti nokļūt uz tirdzniecības centru “Spice” un atpakaļ uz Mārupi, kā arī iegriezties Upesgrīvas ielā no K.Ulmaņa gatves, braucot no Salu tilta puses. Plānotie darbi tiks pabeigti līdz 2025.gada 31.decembrim, norāda pašvaldībā.

Ņemot vērā krustojumu sarežģītību un potenciālo veikala “Depo” apmeklētāju skaitu, tika veikta transporta plūsmas modelēšana un analīze, kā rezultātā tiks izbūvēti satiksmes organizācijas pagaidu risinājumi, kas uzlabos pārvietošanos un maksimāli novērsīs neērtības ceļu satiksmes dalībniekiem krustojumu pārbūves laikā, skaidro pašvaldības pārstāvji.

Lai informētu par iecerētā projekta risinājumiem, 21.martā plkst.18.30 Mārupes Kultūras namā Mārupē, Daugavas ielā 29, tiks organizēta tikšanās ar iedzīvotājiem. Sanāksmes mērķis ir skaidrot plānoto satiksmes organizāciju, būvdarbu laika plānu, izmaiņas un ierobežojumus, kā arī pārrunāt iedzīvotājiem radušos jautājumus. Sapulcē piedalīsies projekta attīstītāja “Depo”, Mārupes novada un Rīgas pašvaldības pārstāvji. Informatīvā sanāksme tiešraidē tiks pārraidīta Mārupes novada pašvaldības oficiālajā “Facebook” lapā “Mārupes novads”.

Pašvaldības pārstāvji aicina iedzīvotājus līdz 18.martam sūtīt sev interesējošus jautājumus uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Atbildes uz iesūtītajiem jautājumiem apkopotā veidā pēc sanāksmes būs pieejamas pašvaldības tīmekļvietnē www.marupe.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.