Menu
 

Darba devēji var pieteikt darbavietas skolēniem Siguldas novadā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Līdz 19.martam darba devēji, kuri plāno vasaras brīvlaikā nodarbināt skolēnus vecumā no 13 līdz 14 gadiem, var pieteikt darbavietas, informēja pašvaldībā.

Lai pieteiktos, jāaizpilda pieteikuma anketa pašvaldības pakalpojumu portālā "e.sigulda.lv".

Skolēnu nodarbinātība tiek nodrošināta tikai Siguldas novadā deklarētiem skolēniem, kuri iegūst izglītību vispārējās vai profesionālās izglītības iestādēs. Skolēni vecumā no pilniem 13 gadiem līdz 14 gadiem varēs strādāt pašvaldības iestādēs un struktūrvienībās, kā arī komersantu, biedrību vai nodibinājumu nodrošinātajās darbavietās, kuri noslēguši ar pašvaldību vienošanos par nodarbinātības organizēšanu, - četras stundas dienā - divas nedēļas, saņemot atlīdzību no valstī noteiktās minimālās darba algas par faktiski nostrādāto laiku.

Skolēni vecumā no 13 līdz 14 gadiem nodarbinātības programmai varēs pieteikties elektroniski no 2.aprīļa līdz 30.aprīlim.

Šogad pašvaldība nodrošinās 120 darbavietas, pieteikumi tiks izskatīti rindas kārtībā pēc iesnieguma saņemšanas datuma un laika. Pieteikt skolēnu darbam var, aizpildot elektroniski pieteikumu anketu pašvaldības pakalpojumu portālā "e.sigulda.lv" nepilngadīga skolēna likumīgais pārstāvis - māte, tēvs vai persona, kas realizē skolēna aizgādību. Likumiskā pārstāvja pienākums ir iesniegumu aizpildīt sadarbībā ar skolēnu.

Pašvaldības izveidotā darba grupa līdz kārtējā gada 20.maijam izvērtē skolēnu pieteikumu anketas.

Ja darbavietu skaits ir mazāks par skolēnu skaitu, kuri pieteikušies darbam, primāri darbavietas tiek nodrošinātas skolēniem no tām ģimenēm, kuras ir tiesīgas saņemt pašvaldības sociālo palīdzību.

Norīkojums darbavietai tiks nosūtīts skolēna iesniegumā norādīto e-pasta adresi līdz 20.maijam, pēc informācijas saņemšanas skolēnam jāsazinās ar darba devēju par iespēju noslēgt darba līgumu.

Savukārt komersanti, biedrības vai nodibinājumi, kā arī skolēni vecumā no 15 līdz 19 gadiem varēs iesaistīties Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) skolēnu nodarbinātības programmā. NVA programmā skolēns var strādāt vienu mēnesi. Atalgojums ir valstī noteiktās minimālās darba samaksas apmērā par pilnu nostrādāto darba laiku mēnesī. Pašvaldība komersantiem, biedrībām vai nodibinājumiem, kuri ar pašvaldību būs noslēguši līgumu, apmaksās 50% no NVA nodarbinātības programmā iesaistīto Siguldas novada skolēnu darba algas. Šogad plānots nodrošināt 115 darbavietas.

Darba devējiem, kuri plāno nodarbināt skolēnus vecumā no 15 gadiem līdz 19 gadiem, jāpiesakās NVA skolēnu nodarbinātības programmai tīmekļa vietnē "www.nva.gov.lv" kārtējā kalendārā gada izsludinātā termiņa laikā un jānoslēdz līgums ar NVA par dalību skolēnu vasaras nodarbinātības programmā.

Siguldas novada pašvaldība, sadarbojoties ar novada uzņēmējiem, kopš 2010.gada īsteno skolēnu nodarbinātības programmu, sniedzot iespēju novadā deklarētiem jauniešiem apgūt pirmās darba prasmes un lietderīgi izmantot vasaras brīvlaiku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.