Menu
 

Ķekavā Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļu nodod mēra tiešā pārvaldībā

  • Autors:  LETA
Foto - ekrānuzņēmums no youtube.com Foto - ekrānuzņēmums no youtube.com

Trešdien Ķekavas novada domes sēdē deputāti pieņēma jauno pašvaldības nolikumu, kurā Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa nodota mēra tiešā pārvaldībā.

Ķekavas domi vada priekšsēdētājs Juris Žilko (PPI).

Priekšlikumu šo punktu izslēgt no nolikuma, "lai novērstu administratīvā resursa izmantošanu", bija iesniedzis Juris Jerums (JV). Kā norādīja deputāts, šādas izmaiņas nolikumā neatbilst "labai praksei un labai pārvaldībai". Viņš uzsvēra, ka nodaļas galvenais uzdevums ir veidot pašvaldības, ne domes priekšsēdētāja sabiedriskās attiecības un mārketingu.

Pret nolikumu šādā redakcijā balsoja arī Valts Variks, kurš domē ievēlēts no partiju apvienības "Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Vidzemes partija". Variks uzskata, ka šāda nodaļas tiešā pakļautība izraisīs domstarpības pašvaldībā.

Nav saprotams, kādēļ šādas izmaiņas nepieciešamas, aģentūrai LETA sacīja agrākā Ķekavas domes priekšsēdētāja, tagad Seimas deputāte Viktorija Baire (JV). Viņa uzskata, ka Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļas nodošana mēra tiešā pārvaldībā "nebūtu pareiza rīcība". Politisko varu un izpildvaru parasti nošķir, uzsvēra Baire, piebilstot, ka šeit pastāv administratīvā resursa izmantošanas riski priekšvēlēšanu cīņā.

Savukārt deputāte Karīna Putniņa (LRA), kura balsoja par nolikumu, uzsvēra, ka nepieciešams pārvaldnieks Baldonei, Daugmalei un Baložiem. "Domāju, ka ar laiku mēs pie šis problēmas atgriezīsimies," teica deputāte un solīja šai jautājumā nepiekāpties.

Jaunais pašvaldības nolikums tika pieņemts ar 17 balsīm par un divām pret.

Pavisam šodienas sēdē tika izskatīti 42 darba kārtības jautājumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.