Menu
 

Siguldas novadā nogreiderēti vairāk nekā 285 kilometri pašvaldības grants ceļu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Iestājoties atbilstošiem laikapstākļiem, martā Siguldas novadā uzsākti ielu un ceļu greiderēšanas darbi. Līdz marta vidum pašvaldības ielas ar grants segumu un grants ceļi nogreiderēti kopumā 285,77 kilometru garumā, kas ir 55 % no grants ceļu kopgaruma. Kopumā Siguldas novada pašvaldība uztur apmēram 700 kilometrus, no kuriem teju ir 517 kilometri ir grants ceļi.

Kā liecina pašvaldības informācija, līdz šim brīdim visplašākie greiderēšanas darbi veikti Mālpils pagasta teritorijā – kopumā 64,49 kilometru garumā. Siguldas pilsētā un pagastā nogreiderēti 54,81 kilometri, Krimuldas pagastā – 47,05 kilometri, Mores pagastā – 41,66 kilometri, Lēdurgas pagastā – 39,01 kilometri, Inčukalna pagastā – 28,56 kilometri un Allažu pagastā – 10,19 kilometri.

Šobrīd greiderēšanas darbus veic visā novada teritorijā. Pašvaldībā atgādina, ka greiderēšanu, iesēdumu, bedru vai citu defektu novēršana ir iespējama pie optimāla mitruma grants segumā, proti, kad tas nav pārmitrināts.

Iedzīvotājiem jāņem vērā, ka autoceļi ar grants segumu atkūst un žūst lēnāk, īpaši ēnainos posmos meža apvidū. Vietām grants ceļi var būt pārmitrināti, tādējādi to nestspēja zūd, un satiksmes ietekmē strauji veidojas bedres un iesēdumi, kurus pārmitrinātās seguma konstrukcijas dēļ nebūs iespējams kvalitatīvi novērst ar autoceļu greiderēšanu un jauna materiāla iestrādi. Papildus tam uzturēšanas uz šādiem grants ceļiem smagsvara tehniku var vēl vairāk pasliktināt autoceļa stāvokli.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.