Menu
 

Ķekavas novada dome Vides pārraudzības valsts birojā iesniegs priekšlikumus par vēja parka izveidi Baldonē

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

15.martā Ķekavas novada dome ārkārtas sēdē nolēmusi iesniegt Vides pārraudzības valsts birojā iesniegumu ar priekšlikumiem par SIA "Latvijas vēja parks" vēja elektrostaciju parka "Bauska-Ķekava-Ogre" un tās saistītās infrastruktūras projekta īstenošanu.

11.martā Baldones kultūras centrā norisinājās sākotnējā sabiedriskā apspriede par vēja elektrostaciju parka "Bauska-Ķekava-Ogre" un tā saistītās infrastruktūras projekta īstenošanu. Tikšanās sākumā SIA "Skepast & Puhkim" pārstāvis iepazīstināja klātesošos ar SIA "Latvijas vēja parki" plānoto ieceri un ietekmes uz vidi priekšpētījumu.

Ķekavas novada domes deputāti ārkārtas domes sēdes laikā pieņēma lēmumu līdz 18.martam Vides pārraudzības valsts birojā iesniegt iesniegumu ar priekšlikumiem, kurus SIA "Skepast & Puhkim" ņems vērā, izstrādājot padziļinātu pētījumu par ietekmi uz vidi, lai noteiktu vēja elektrostaciju novietojumu un skaitu, kā arī vēja parka saražotās elektroenerģijas uzkrāšanas sistēmu tehnoloģijas un infrastruktūras tehniskos risinājumus.

Vēja parku "Bauska-Ķekava-Ogre" ir paredzēts izbūvēt Ķekavas novada dienvidu daļā (aptuveni 1 km no Baldones uz dienvidaustrumiem) un Bauskas novada ziemeļu daļā (aptuveni 5 km attālumā uz ziemeļiem no Vecumniekiem), kopumā uzstādot no 8 līdz 20 vēja turbīnām, kur katras stacijas nominālā jauda būs līdz 8 MW.

Prognozējams, ka tiks atjaunoti un potenciāli izbūvēti vairāki kilometri pievedceļu, kā arī attīstīta elektropārvades infrastruktūra. Tāpat tiek paredzēts maksājums vietējās kopienas attīstībai no ražošanas uzsākšanas brīža - indikatīvi 1500 - 2000 eiro par megavatstundu gadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.