Menu
 

VARAM: Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļas nodošana Ķekavas domes priekšsēdētāja pakļautībā pirmsšķietami neatbilst likumam

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļas nodošana Ķekavas domes priekšsēdētāja pakļautībā pirmsšķietami neatbilst likumam, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Kā ziņots iepriekš, pagājušajā nedēļā Ķekavas novada domes sēdē deputāti pieņēma jauno pašvaldības nolikumu, kurā Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa nodota mēra tiešā pārvaldībā.

Jaunais pašvaldības nolikums tika pieņemts ar 17 balsīm par un divām pret. Līdz šim Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļa atradās pašvaldības izpilddirektora pakļautībā.

Kā skaidro ministrijā, atbilstoši Pašvaldību likumam pašvaldības administrācija ir pastarpinātā pārvalde, kuru dome izveido pašvaldībai noteikto funkciju un uzdevumu izpildes nodrošināšanai. Pašvaldības administrāciju veido pašvaldības iestādes un amatpersonas. Dome izveido centrālo pārvaldi - pašvaldības iestādi, kas nodrošina domes un komiteju organizatorisko un tehnisko apkalpošanu un pilda citas pašvaldības nolikumā noteiktās funkcijas.

Savukārt pašvaldības izpilddirektors vada centrālo pārvaldi, ja pašvaldības nolikumā nav noteikts citādi, kontrolē un koordinē pašvaldības administrācijas darbu, kā arī dod rīkojumus pašvaldības administrācijas darbiniekiem, kuri par to informē savu tiešo vadītāju.

Ņemot vērā Pašvaldību likuma regulējumu, secināms, ka par pašvaldības administrāciju, tai skaitā centrālo pārvaldi ir atbildīgs pašvaldības izpilddirektors.

Vienlaikus atbilstoši Pašvaldību likumam pašvaldības domes priekšsēdētājs ir tiesīgs dot rīkojumus izpilddirektoram, pašvaldības iestāžu un citu institūciju vadītājiem, ciktāl tas nepieciešams domes priekšsēdētāja pilnvaru īstenošanai.

Ņemot vērā minēto, pirmsšķietami secināms, ka norma, kas nosaka Sabiedrības informēšanas un mārketinga nodaļas nodošanu pakļautībā domes priekšsēdētājam, neatbilst normatīvajam aktam ar augstāku juridisko spēku, pauž ministrijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.