Menu
 

Siguldā realizētas starptautiskas mācības "LadyLeader"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.sigulda.lv Foto - www.sigulda.lv

Piecas dienas, no 10. līdz 14. martam, Siguldā norisinājās ļoti īpašas sieviešu līderības starptautiskās mācības “LadyLeader”, kur trīspadsmit sievietes no Latvijas un Bulgārijas attālajiem un mazāk attīstītajiem un lauku reģioniem sanāca kopā un mācījās, kā būt par savas kopienas un dzīves līderēm, informē organizatoru pārstāve Ludmila Sokolova.

“LadyLeader” ir mazās partnerības “Erasmus+” projekts, kurā sadarbojas biedrība “Miromida” (Latvija) un “InterArt Foundation” (Bulgārija), lai iedvesmotu sievietes. Projekta ietvaros tika izstrādāti mācību moduļi, kas balstās neformālajā izglītībā un neirografikas zīmēšanā, un mācībās dalībniecēm bija iespēja ne tikai ar tām iepazīties, bet arī daudzās metodes izmēģināt praksē.

Dalībnieces ar interesi apguva tādas tēmas kā līderība un motivācija, konfliktu risināšana, laika vadīšana, nevardarbīga komunikācija, radošā domāšana, apzinātība un intuīcija, pievērsās arī pašvērtējuma, empātijas un emocionālās inteliģences izpētei. Neirografika, foruma teātris, Silvas metode, walk and talk, dažādas diskusijas un simulācijas, apzinātības un kustību nodarbības, individuālais koučings, kā arī citas metodes padarīja materiālu interesantu un saprotamu, norāda L.Sokolova.

Mācības tika veiksmīgi apvienotās ar Siguldas apskates objektu apmeklēšanu. Piemēram, pie Jāņa tirgus sievietes pastāstīja, kas viņām liek darīt to, ko katra dara savā dzīvē, pa ceļam uz Siguldas Jauno pili un Livonijas ordeņa Siguldas pilsdrupām risinājās sarunas par to, kas ikdienā motivē vai, otrādi, liek zaudēt motivāciju, pie bobsleja un kamaniņu trases “Sigulda” izrunāja, kas palīdz grūto situāciju pārvarēšanā. Par pērli kļuva arī brauciens pāri Gaujai ar Siguldas vagoniņu, kā arī pārgājiens līdz Gūtmaņa alai un noskaņošanās dziļakai saiknei ar sevi un savu ķermeni caur deju pie dabas.

Dalībnieces smēlās idejas studiju vizītēs veselības veicināšanas centrā “Malus” un jauniešu iniciatīvu centrā “Mērķis”, ka arī apmeklēja kopienas dārzu, apsprieda tajā notiekošās aktivitātes. Vēl bija viena ļoti īpaša vizīte – papīra darbnīcā “Viktora vēstules”. Sākumā smalkajā tējas ceremonijā, bet vēlāk arī radoši nodarbojoties ar papīra veidošanu, sievietēm bija iespēja satikt mākslinieci Zinaīdu Ceski un parunāt gan par seno laiku tradīcijām, gan par to, kā veido papīru un kā attīstījās viņas pašas radošās darbnīcas ideja, stāsta L.Sokolova.

Programmas noslēgumā spa procedūras "Spa-Hotel "Ezeri", meikaps no profesionālās vizāžistes, fotosesija, ko nodrošināja “Begemotfoto photography”, un svinīgās atvadu vakariņas. Daudzām sievietēm šāda pieredze bija pirmā mūžā, un visas bija no sirds aizkustinātas par tik negaidītu pārsteigumu un pateicīgas par vienreizīgo iespēju.

Katra no dalībniecēm arī ieguva finansējumu savas individuālās, kā arī kopīgas aktivitātes īstenošanai, lai varētu dalīties ar to, ko viņas iemācījās un ieguva apmācības, ar citam sievietēm dažādos Latvijas un Bulgārijas reģionos, norāda L.Sokolova.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.