Menu
 

Mārupes novada pārstāvji nogādājuši Ukrainā palīdzības kravu

  • Autors:  Apriņķis.lv/Mārupe.lv
Foto - marupe.lv Foto - marupe.lv

No 15. līdz 18. martam Mārupes novada pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Valdis Kārkliņš, domes deputāts Uģis Šteinbergs un mežizstrādes kompānijas “Mežmalas.eu” pārstāvis Rihards Frīdenbergs viesojās Ukrainas pilsētā Vinnicā, lai sniegtu atbalstu Ukrainas aizstāvjiem cīņā pret Krievijas agresoriem.

Kā liecina novada pašvaldības informācija, uz Ukrainu tika nogādātas divas pašvaldībai līdz šim piederošas vieglās pasažieru automašīnas “Hyundai i40”, uzņēmuma “Mežmalas.eu” sagādātais drons, biedrības “Tavi Draugi” noorganizētās paletes ar pārtiku, kā arī  Mārupes novada iedzīvotāju un biedrības “Labdarības lapa” saziedotie termoveļas komplekti, flīsa jakas, mikrošķiedras dvieļi, gāzes plītiņas un gāzes baloni, uzlādējami lukturi, ārējās uzlādes akumulatori, vilnas un termo zeķes, apģērbs un apavi, higiēnas preces un citas lietas. Ziedojums tika nogādāts Ukrainas labdarības organizācijai “PAN Family Charity Foundation”, kas pēc pieprasījuma saziedotās mantas nosūtīs Ukrainas bruņoto spēku nodaļām.

Vinnicā Mārupes novada pārstāvjus sagaidīja labdarības organizācijas “PAN Family Charity Foundation” pārstāvji, Latvijas Republikas goda konsuls Ukrainā Igors Skoromnijs un Vinnicas pilsētas mērs Mihailo Demčenko. Tikšanās laikā tika pārrunāta esošā situācija Ukrainas frontē, kā arī civiliedzīvotāju ikdienas dzīve kara apstākļos.

Mārupes novada domes priekšsēdētāja vietnieks V. Kārkliņš ar Vinnicas mēru M. Demčenko pārrunāja turpmāko palīdzības sniegšanas plānu un potenciālo abu pašvaldību sadarbību kultūras un sporta nozarēs, kā arī dalījās līdzšinējā pieredzē kultūras, izglītības un civilās aizsardzības jomā. Tikšanās noslēgumā delegācija apmeklēja Vinnicas Akadēmiskās mūzikas un drāmas teātri, kurā uzstājās Ukrainas pārstāve šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā – dziedātāja Džerija Heila.

Noslēdzošajā vizītes dienā Mārupes novada delegācija Ļvivā tikās ar Solonkivskas domes pārstāvi Andriju Židačeku, pārrunājot līdzšinējo un turpmāko abu pašvaldību sadarbību, tai skaitā iespēju kopīgi piedalīties Eiropas Savienības fondu projektu īstenošanā.

Kā norādīja domes priekšsēdētāja vietnieks Valdis Kārkliņš, tad šobrīd uzsākts aktīvs darbs pie nākamajiem Ukrainas atbalsta sniegšanas pasākumiem, kuros ietilpst biznesa foruma apmeklējums Ukrainā šī gada maijā, sadarbības plāna izstrāde ar apmeklētajām pašvaldībām kultūras un sporta jautājumos, kā arī nākamās palīdzības kravas piegāde Ukrainai šī gada vasarā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.