Menu
 

Ādažniekus aptaujās par Carnikavas un Ādažu novada sadalīšanu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ādažu novada iedzīvotāji tiks aptaujāti par Carnikavas un Ādažu novadu sadalīšanu, nolēmusi Ādažu novada domes apvienotā Attīstības un Finanšu komiteja.

Pašvaldība 24.janvārī saņēma Saeimas Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vēstuli ar aicinājumu sniegt izvērtējumu attiecībā uz normām, kas būtu jāprecizē, vai jāpapildina, kā arī citus priekšlikumus Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma pilnveidošanai.

Savukārt 15.februārī pašvaldība saņēma Saeimas Apvienotā saraksta (AS) frakcijas vēstuli ar aicinājumu pašvaldību deputātiem informēt iedzīvotāju kopienas un konsultatīvās padomes par iespēju sniegt savus viedokļus un ierosinājumus par nepieciešamajiem grozījumiem likumā.

Vēl pēc mēneša, 12.martā, saņemts Ādažu domes deputātu Imanta Krastiņa (K), Artas Deniņas (K) un Jāņa Lejas (S) iesniegums par Carnikavas un Ādažu novadu atjaunošanu iepriekšējās administratīvajās robežās, ievērojot to, ka Saeima tuvākajā laikā uzsāks darbu pie grozījumiem likumā.

Ņemot to vērā, domes deputāti atbalstīja ierosinājumu noskaidrot sabiedrības viedokli par Carnikavas un Ādažu teritoriju atjaunošanu iepriekšējās robežās. 

Gala lēmums par aptaujas organizēšanu būs jāpieņem Ādažu novada domes sēdē 28.martā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.