Menu
 

Atjaunos Jūrmalas Sabiedriskās padomes darbību

  • Autors:  LETA
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Jūrmalas nevalstisko organizāciju (NVO) sanāksmē nolemts atjaunot Jūrmalas pašvaldības konsultatīvās institūcijas - Sabiedriskās padomes - darbību.

Sabiedriskā padome Jūrmalas pašvaldībā tika nodibināta 2009.gadā un aktīvi darbojās līdz Covid-19 pandēmijai, pārstāvot NVO un iedzīvotāju intereses pašvaldībā. Pēc pandēmijas padomes darbs bija kļuvis neaktīvs, un pašvaldība 2024.gada februārī uzrunāja visas Jūrmalas NVO ar aicinājumu kopā veidot jaunu Sabiedrisko padomi.

Sanāksmē piedalījās pārstāvji no 14 dažādu jomu NVO, kas darbojas Jūrmalā un kas bija pieteikušas savu dalību Sabiedriskajā padomē.

Sanāksmes dalībnieki dalījās ar savu redzējumu par padomes darbu, ieguvumiem un sagaidāmo no pašvaldības, kā arī vēlamo sadarbības formu. Kā būtiskākais tika uzsvērta iespēja komunicēt biedrībām savā starpā, dalīties ar pieredzi un atbalstu gan starp biedrībām, gan arī no pašvaldības.

Tika apzinātas problēmas, ar kurām NVO saskaras, lai turpmāk būtu iespējams tās risināt. Sarunu gaitā tika diskutēts par dažādiem jautājumiem, kam jāpievērš uzmanība, plānojot sadarbību, gan arī pašām NVO, lai izmantotu iespējas, ko tiem var sniegt pašvaldība.

Sanāksmes dalībnieki vienojās, ka turpmāk Sabiedriskās padomes locekļi tiksies vismaz četras reizes gadā, lai spriestu par aktuālajiem jautājumiem. Jūrmalas pilsētas administrācija reizi mēnesī apkopos un nosūtīs NVO aktuālo informāciju, kā arī padomes pārstāvji tiks aicināti piedalīties dažādos semināros, darba grupās, koprades darbnīcās un apmācībās.

Sanāksmē tika apstiprināts jaunās padomes sastāvs. Balstoties uz biedrību priekšlikumiem, tiks izstrādāts Sabiedriskās padomes nolikums un iesniegts apstiprināšanai Jūrmalas domes sēdē, pēc nolikuma apstiprināšanas tiks iecelts padomes priekšsēdētājs un priekšsēdētāja vietnieks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.