Menu
 

Siguldā aizvadīts Baltijas un Ziemeļvalstu jauniešu projekta posms

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.sigulda.lv Foto - www.sigulda.lv

No 21. līdz 23.martam Siguldā tika realizēts Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā projekta “Nordic–Baltic youth initiatives for a better future” pirmais posms. Tajā Siguldas novada Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centrs (JIC) “Mērķis” uzņēma ciemos jauniešus no Lietuvas, Somijas, Norvēģijas un Latvijas, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Projekta centrā ir jaunieši, savukārt tā mērķis ir apkopot, pēc viņu ieskatiem, efektīvākās līdz šim īstenotās iniciatīvas viņu pašvaldībā, reģionā vai valstī un popularizēt tās, lai iedvesmotu vairāk jauniešu. Nolūks ir stiprināt pārliecību, ka jaunieši spēj rosināt un panākt būtiskas pārmaiņas savā pašvaldībā un valstī kopumā. Paredzēti vairāki pasākumi, tikšanās un praktiskas darbnīcas, lai stiprinātu jauniešu kompetences aktīvai iesaistei pilsoniskos un demokrātiskos procesos.

Projekta pirmajā posmā tika izveidotas dalībnieku grupas, kur katrā grupā bija deviņi jaunieši no katras projekta partnervalsts. Siguldas novada jauniešu iniciatīvu centrs dalījās ar savu pieredzi jauniešu līdzdalības veicināšanā un jauniešu iesaisti jauniešu centra aktivitātēs. Projekta nākamais posms no 30. maija līdz 2. jūnijam notiks Oslo, Norvēģijā, vēsta pašvaldības pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.