Menu
 

Mārupes novada iedzīvotāju iniciatīvu konkursā atbalstīs deviņus projektus

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - marupe.lv Ilustrācija - marupe.lv

Mārupes novada iedzīvotāju iniciatīvu konkursā "Mārupe - mūsu mājas 2024" tiks atbalstīti deviņi projekti, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

1.martā sabiedrības balsojumam tika nodotas 12 projektu idejas.

Mārupes aukstumpeldēšanas sezonas aktivitāšu īstenošanai 2024./2025.gada sezonā piešķirs 2500 eiro.

Šajā gadā plānots organizēt koppeldi iesācējiem, kur septembrī, kad laikapstākļi vēl nav tik ekstrēmi kā ziemā, pievienoties varēs katrs, kurš vēlas pamēģināt un vienlaikus iegūt plašāku informāciju par ziemas peldēšanas iespējām un ieguvumiem. Par šiem līdzekļiem plānots rīkot arī sezonas atklāšanas pasākumu un III Ziemas peldēšanas sacensības.

Biedrība "Kopā savā novadā" saņems 2500 eiro labbūtības dienas rīkošanai Mārupes novada ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām. Ar šo pasākumu plānots veicināt socializēšanās prasmes un stiprināt ģimenes, kurās aug bērni ar jebkādā veida funkcionāliem traucējumiem.

"Mārupes BMX klubam" otrā Tīraines apkaimes festivāla - "Olimpiskās spēles Mazās Mārupītes krastos" rīkošanai piešķirs 5000 eiro.

Nodibinājumam "Babītes radošā darbnīca" IV Vasarsvētku Dzilnuciemā rīkošanai piešķirs 5000 eiro.

Slidotprasmju apmācību nodarbībām pirmsskolas un skolas vecuma bērniem "Nāc slidot Mārupes novadā!" piešķirs 2486 eiro.

Vēl 2420 eiro plānots piešķirt biedrībai "Džudo klubs Mārupe" džudo dienas Mārupē rīkošanai. Biedrība darbību sākusi 2016.gadā un ieguva lielu popularitāti starp bērniem un viņu vecākiem.

Biedrības darbības laikā radusies nepieciešamība pēc paraugdemonstrējumiem un sacensībām plašākai auditorijai. Tāpēc biedrība organizēs džudo dienu Mārupē.

Pārgājienu ciklam jauniešiem plānots piešķirt 2500 eiro. Četru pārgājienu cikls sniegs iespēju aktīvi pavadīt brīvo laiku dabā, iepazīt novada dabas vērtības, kā arī līdzdarboties ar vienaudžiem

Pārgājieni tiks vadīti organizācijas "Piedzīvojuma Gars" trenera vadībā, iekļaujot dažādus izaicinošus šķēršļus, saliedējošas aktivitātes un uzdevumus, aicinot jauniešus pārbaudīt savas spējas, "izkāpt" no ierastās komforta zonas, doties dabā, kā arī veidot plašāku paziņu un draugu loku.

Pārgājienu primārā mērķauditorija ir Mārupes novada jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem

Latvijas 3x3 hokeja federācijai plānots piešķirt 2481 eiro divu pasākumu rīkošanai. Plānots hokeja turnīrs 3x3 formātā bērniem, kuri dzimuši 2012.-2013.gadā un hokeja turnīrs 3x3 pieaugušajiem

Pirmajiem Jaunmārupes apkaimes svētkiem "Kopā gudrāk, labāk!" tiks piešķirti 4893 eiro. Tas būs pirmais novada ģimeņu saiets, kur kvalificēti pedagogi sniegs izglītojošu informāciju gan vecākiem, gan bērniem par to, kas ir pašvadīta mācīšanās, kā bērnos raisīt pašmotivāciju pilnveidot savas spējas, kā piepildīt mērķus, attīstīt laika plānošanas iemaņas.

Kopā iedzīvotāju iniciatīvām tiks atvēlēti 29 780 eiro.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.