Menu
 

Tīrainē ierīkots pop-up trenažieru laukums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.marupe.lv Foto - www.marupe.lv

Mārupes novada pašvaldība sadarbībā ar SIA "Omnigym Latvia" piedāvā iedzīvotājiem piecas nedēļas bez maksas izmēģināt un sniegt atgriezenisko saiti par pop-up trenažieru laukumu, kurā uzstādīti deviņi dažādi spēka trenažieri. Vieta izvēlēta iedzīvotāju balsojumā, kas pašvaldības informatīvajos kanālos norisinājās no 8.februāra līdz 1.martam, - Lapiņu dambī 19 un 21, Tīrainē.

Uzstādītie trenažieri ir īpaši ar to, ka tiem iespējams ērti pielāgot vingrinājumu izpildes slodzi un izpildīt spēka vingrinājumus ar dažādu pretestību - gluži kā iekštelpu trenažieru zālē. Pateicoties slodzes regulēšanas iespējai, trenažieri ir piemēroti plašai iedzīvotāju grupai - gan jauniešiem, gan pieaugušajiem, gan senioriem, informē pašvaldībā.

Lai iesaistītu sabiedrību pašvaldības lēmumu pieņemšanā, pop-up perioda laikā iedzīvotājus aicina būt aktīviem, izmēģināt trenažierus un sniegt atsauksmi par šāda objekta aktualitāti arī ilgtermiņā. Pie trenažieriem būs izvietots kvadrātkods, kuru būs iespējams noskenēt ar jebkuru viedierīci un sniegt atgriezenisko saiti, atbildot uz aptaujas jautājumiem. Noslēdzoties pop-up periodam, pašvaldība izvērtēs iedzīvotāju atsaucību un izmantos šo informāciju, lai vērtētu turpmāko investīciju lietderību un iespēju izbūvēt šāda tipa āra trenažieru laukumu pašvaldības teritorijā. Projekta mērķis ir veicināt Mārupes novada iedzīvotāju nodarbošanos ar fiziskajām aktivitātēm veselības uzlabošanai.

Trenažieri ir projektēti un ražoti Somijā - tie ir atbilstoši Latvijas klimata apstākļiem un paredzēti izmantošanai visos gadalaikos. Pop-up projekts iepriekš realizēts arī Olainē, Rīgā, Ādažos, Jelgavā, Valmierā un Siguldā, kur iedzīvotāji atzinīgi novērtējuši trenažieru unikālo funkcionalitāti un iespēju aizvadīt kvalitatīvus spēka treniņus svaigā gaisā, atzīmē Mārupes novada pašvaldībā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.