Menu
 

Jūrmalā turpmākos septiņus gadus atkritumu apsaimniekošanu nodrošinās "CleanR"

  • Autors:  LETA
Foto - jurmala.lv Foto - jurmala.lv

Jūrmalā arī turpmākos septiņus gadus atkritumu apsaimniekošanu nodrošinās "CleanR", informēja uzņēmuma pārstāve Zane Plone.

"CleanR", iesniedzot saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu un uzvarot pašvaldības rīkotajā publiskajā iepirkumā, ieguvis tiesības nodrošināt atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Jūrmalā turpmākos septiņus gadus.

Iepirkuma rezultātā Jūrmalā tiks izveidots vēl viens šķiroto atkritumu savākšanas laukums un pazemes konteineru laukumi, iedzīvotājiem tiks nodrošināta iespēja šķirot atkritumus savā īpašumā, uzstādīti funkcionāli un estētiski atkritumu šķirošanas konteineri, paplašināts pakalpojumu klāsts, nodrošinot tekstila, lielgabarīta, būvniecības un bīstamo atkritumu apsaimniekošanu. Veicinot valsts kopējo un pilsētas klimatneitralitātes mērķu sasniegšanu, atkritumu izvešanas pakalpojums tiks nodrošināts ar videi draudzīgiem transportlīdzekļiem. Tāpat Jūrmalā tiks saglabāta ierastā atkritumu svēršanas metode.

Jūrmala ir vienīgā pašvaldība Latvijā, kurā atkritumi tiek svērti, tādējādi iedzīvotāji maksā par faktisko radīto atkritumu daudzumu. Aktīvi un atbildīgi šķirojot, jūrmalnieki var samazināt savu atkritumu apsaimniekošanas rēķinu pat par 30%, jo, pirmkārt, katrs iedzīvotājs var sekot līdzi paša radītajam atkritumu daudzumam, otrkārt, stikla un vieglā iepakojuma apsaimniekošana ir bez maksas, bet bioloģiski noārdāmu atkritumu izvešana ir par 40% lētāka nekā sadzīves atkritumu apsaimniekošana. Veicot līguma pārslēgšanu, iedzīvotāji var pievienot papildu pakalpojumus un sākt atkritumu šķirošanu savā īpašumā, informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valerijs Stankevičs.

Lai arī turpmāk laikus un bez pārtraukuma saņemtu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus, iedzīvotājiem un uzņēmumiem līdz 25.maijam jānoslēdz jauns līgums ar "CleanR". Visērtāk un ātrāk to var izdarīt pašapkalpošanās platformā "manai.videi.lv".

Atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalā uzņēmums "Clean R" sāka 2017.gadā, un kopš 2018.gada 1.marta ieviesa jaunu sistēmu, maksu par sadzīves atkritumiem aprēķinot atbilstoši to svaram, nevis apjomam kubikmetros, liecina publiski pieejamā informācija.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.