Menu
 

Foto: Sigulda dzelzceļa stacijas laukumā uzstādīta viedā velonovietne Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Austra Priļepiševa Foto - Austra Priļepiševa

Meklējot jaunus veidus, kā attīstīt un digitāli pilnveidot Siguldas novadu, Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā, Ausekļa ielā 6, pieejams inovatīvs risinājums riteņbraucējiem. Laukumā uzstādīta velonovietne “Bikeep”, kas ārpus Rīgas ir vienīgā Latvijā. Tā paredz ērti un bez maksas atstāt savu velosipēdu drošībā.

Kā vēsta Siguldas novada pašvaldība, viedajā velosipēdu stacijā var novietot desmit divriteņus un aizslēgt ar izturīgu metāla slēdzeni. Tajā iebūvēts skaļš trauksmes signāls, kā arī videonovērošana. Atšķirībā no parastajām velonovietnēm, “Bikeep” ietver vairāku līmeņu drošības sistēmu, kas pasargā no zādzībām.

Lai novietotu divriteni mūsdienīgajā velosipēdu stacijā, nepieciešams viedtālrunis ar ieinstalētu “Bikeep” lietotni vai pakalpojuma saņemšanai var izmantot jebkuru bezkontakta karti ar NFC vai RFID funkciju, piemēram, Siguldas novada ID karti, bankas, veikala lojalitātes vai sporta zāles karti.

Šajā stacijā velosipēds nepieciešamības gadījumā var atrasties līdz pat 30 dienām. Projekta īstenotājam SIA “ProVision Baltic” ir tiesības izņemt velosipēdus, ja tie atrodas novietnē ilgāk par norādīto maksimālo uzglabāšanas termiņu. Gadījumā, ja “ProVision Baltic” velosipēdu ir izņēmis, tā īpašnieks var atgūt savu divriteni uzņēmumā Rīgā, samaksājot pakalpojuma maksu 50 eiro apmērā sešu mēnešu laikā pēc izņemšanas. 

Projektu ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu īsteno un tā izpildi nodrošina SIA “ProVision Baltic”. Mērķis ir 12 mēnešu periodā pārbaudīt viedo velosipēdu novietņu risinājuma piemērotību pilsētvidei un lietotāju vajadzībām Siguldas pilsētā. Pēc viedo velonovietņu testēšanas perioda beigām tiks vērtēts, vai nepieciešams šādu risinājumu Siguldas pilsētā ieviest pastāvīgi, skaidro pašvaldībā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.