Menu
 

Slēgtā Altonavas ielas pārvada dēļ izmaiņas arī autobusu maršrutos uz Mārupi un Jaunmārupi

  • Autors:  LETA
Foto - riga.lv Foto - riga.lv

No piektdienas saistībā ar slēgto satiksmes pārvadu pār dzelzceļu Altonavas ielā ir nelielas izmaiņas reģionālo autobusu maršrutos Rīga-Mārupe un Rīga-Jaunmārupe, informēja Autotransporta direkcijā (ATD).

Slēgto viaduktu autobusi apbrauks pa Liepājas ielu un Kārļa Ulmaņa gatvi, kā arī uz nenoteiktu laiku šajos maršrutos nevarēs izmantot pieturu "Ārlavas iela".

Reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumus maršrutos uz Mārupi nodrošina SIA "Latvijas sabiedriskais autobuss". Izmaiņas ATD saskaņojusi ar Zemgales plānošanas reģionu.

Torņakalnā kā nedrošs slēgts satiksmes pārvads pār dzelzceļu Altonavas ielā, informēja Rīgas domē.

Kā informēja pašvaldībā, 1910.gadā būvētajam pārvadam pārbaudes laikā konstatēta iespējama bīstama deformācija. Ņemot vērā, ka pār tiltu ir ievērojama satiksmes plūsma, kursē arī autobusi un zem tilta esošais dzelzceļš rada papildu vibrācijas, nolemts pagaidām kustību pār tiltu slēgt līdz padziļinātai pārbaudei.

Par tālāko satiksmes pārvada ekspluatāciju lēmums tiks pieņemts pēc padziļinātas ekspertīzes veikšanas, uzsver pašvaldība. Tilts atrodas plānotajā "Rail Baltica" trasē, kuras būvniecības laikā novecojušo pārvadu bija paredzēts nojaukt.

Tilta slēgšanas dēļ veiktas izmaiņas 25., 55. un 56. maršruta autobusu satiksmē. Autobusi dzelzceļu šķērsos pa Liepājas ielas pārbrauktuvi, kas atrodas netālu no Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.