Menu
 

Pierīgā beidzies šķīdoņa periods

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pateicoties labvēlīgiem laikapstākļiem, Pierīgā, kā arī Zemgalē un Kurzemē uz grants ceļiem ir beidzies šķīdoņa periods. Pēc VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) Komunikācijas daļas datiem, patlaban transporta masas ierobežojumi šķīdoņa sakarā saglabājas Vidzemē 158 un Latgalē 94 valsts ceļu posmos ar grants segumu.

Atkusnī uz ceļiem nonāk liels daudzums ūdens un uz grants autoceļiem iestājas šķīdonis, jo pārmitrināts grants segums zaudē nestspēju un braukšanas apstākļi pasliktinās. Lai neatgriezeniski nesabojātu nestspēju zaudējušos autoceļus, uz tiem ievieš autotransporta masas ierobežojumu – tiek liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

Atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas, satiksmes ierobežojumu ievērošanu kontrolē Valsts policija. Transporta masas ierobežojumi šķīdoņa laikā ir vispāratzīta prakse, un to īsteno arī citās valstīs ar līdzīgiem klimatiskiem apstākļiem. Latvijas īpatnība ir tā, ka no visa valsts pārziņā esošā autoceļu tīkla vairāk nekā puse ir ceļi ar grants segumu, pārsvarā tie ir vietējās nozīmes ceļi ar nelielu satiksmes intensitāti.

LVC informācija liecina, ka no 28. marta līdz 4.aprīlim Latvijā ir nogreiderēti 1128 km valsts ceļu ar grants segumu. Kopumā kopš 1.marta nogreiderēti vairāk nekā 16 000 km valsts ceļu ar grants segumu. Šo darbu izmaksas ir 594,7 tūkstoši eiro (ar PVN).

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.