Menu
 

Valdlaučos izbūvēta ar koksnes šķeldu kurināma katlumāja

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

5.aprīlī Valdlaučos atklāta jauna katlumāja, kuru SIA “Ķekavas nami” izbūvējuši ar ES Kohēzijas fonda līdzfinansējumu. Jaunā katlumāja ir pieslēgta centralizētās siltumapgādes sistēmai Valdlaučos, kas paaugstinās siltumapgādes drošību un samazinās atkarību no fosilā kurināmā.

Projekta ietvaros izbūvēta jauna, moderna katlumāja, kura ražo siltumenerģiju ar 1,5 MW nominālo jaudu, centralizētā siltumapgādes avotā aizstāta būtiska daļa fosilā kurināmā ar atjaunojamo energoresursu (AER), optimizētas uzņēmuma izmaksas, tādējādi nodrošinot stabilu uzņēmuma darbību un nepieļaujot lēcienveidīgu siltuma tarifa kāpumu un tiks paaugstināta siltumapgādes drošība, norāda uzņēmumā.

Projekta izmaksas bija 1 400 000 eiro (ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums 547400 eiro. SIA “Ķekavas nami” finansējuma daļa 852 600 eiro). Izmaksas norādīts bez PVN.

“Esmu gandarīts, ka Ķekavas novada pašvaldība īstenojusi veiksmīgu sadarbību ar SIA “Ķekavas nami”, modernizējot siltumapgādes sistēmu Valdlaučos. Jauna katlumājas izveide ir liels ieguvums apkaimes iedzīvotājiem, jo tiks palielināta siltumavota efektivitāte. Tāpat šie ir īpaši svētki arī SIA “Ķekavas nami”, kuri, īstenojot projektu, uzlabos energoefektivitāti un vietējo atjaunojamo energoresursu izmantošanu centralizētajā siltumapgādē,” izteicies Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.