Menu
 

Ikšķile no Zilo kalnu aģentūras tomēr neizstāsies

  • Autors:  Marta Poga, "Ogres Vēstis Visiem"
Ikšķile no Zilo kalnu aģentūras tomēr neizstāsies Foto: facebook.com/ziliekalniofficial

Trešdien, 12. decembrī, Ikšķiles novada domes Tautsaimniecības komitejas sēdē, izskatot jautājumu par iespējamo Ikšķiles novada pašvaldības izstāšanos no Ogres un Ikšķiles novada pašvaldības kopīgi izveidotās aģentūras "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" attīstības aģentūra", Ikšķiles novada domes deputāti nolēma neatbalstīt Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieka Česlava Batņas sagatavoto un Ogres novada pašvaldībai aizvadītajā nedēļā nosūtīto vēstuli, kurā tika pieļauta iespēja izstāties no šīs aģentūras.

Č. Batņam komiteju sēdē nācās uzklausīt pārmetumus par neprecīzi sagatavoto dokumentu, ko priekšsēdētāja vietnieks arī atzina. Vēstulē kā viens no argumentiem par izstāšanos no aģentūras bija minēta vēlme "turpmāk samazināt izdevumus, kuri tiek izlietoti aģentūras darbības nodrošināšanai, tajā skaitā aģentūras administrācijai un uzturēšanai". Komiteju sēdē aģentūras vadītāja Ieva Kraukle uzsvēra, ka pašas administrācijas izdevumi nav palielinājušies. Administratīvie izdevumi ir ne tikai aģentūras darbinieku darba algas, bet arī dažādi cita veida izdevumi.

2017. gadā aģentūras budžetā administratīvie izdevumi veidoja 25 procentus, savukārt šogad – 24 procentus. Turklāt ne visa atlīdzība ir administratīvie izdevumi, liela daļa ir samaksa par saimnieciskajiem pakalpojumiem. Darba algas nav paaugstinātas jau vairākus gadus. Paaugstinājušies ir apsaimniekošanas un saimnieciskie izdevumi, līdz ar ko tiks veikts administratīvo izmaksu padziļināts izvērtējums. I. Kraukle pauda cerību, ka abas pašvaldības radīs kompromisu aģentūras un dabas parka turpmākai attīstībai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.