Menu
 

Sākusies Ādažu novada iedzīvotāju aptauja par novada sadalīšanu

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - adazunovads.lv Ilustrācija - adazunovads.lv

Pirmdien sākusies Ādažu novada iedzīvotāju aptauja par Ādažu un Carnikavas novadu sadalīšanu, liecina publikācija pašvaldības mājaslapā.

Aptauja notiks līdz 8.maijam elektroniski vietnē "lemejs.lv/adazi" vai klātienē Ādažu novada Valsts un pašvaldības vienotā centra kontaktpunktos.

Aptaujā novada iedzīvotājiem ir iespēja atbildēt uz jautājumu vai atbalstāt Ādažu novada un Carnikavas novada atjaunošanu to administratīvajās robežās, kādas tās bija līdz 2021.gada 30. jūnijam?

Aptaujas dalībniekiem arī jānorāda savi personas dati un jānorāda kur atrodas viņu deklarētās dzīvesvietas - Ādažu pagasts, Carnikavas pagasts vai Ādažu pilsēta.

Kā ziņots, Ādažu dome 24.janvārī saņēma Saeimas Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vēstuli ar aicinājumu sniegt izvērtējumu attiecībā uz normām, kas būtu jāprecizē, vai jāpapildina, kā arī citus priekšlikumus Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma pilnveidošanai.

Savukārt 15.februārī pašvaldība saņēma Saeimas Apvienotā saraksta (AS) frakcijas vēstuli ar aicinājumu pašvaldību deputātiem informēt iedzīvotāju kopienas un konsultatīvās padomes par iespēju sniegt savus viedokļus un ierosinājumus par nepieciešamajiem grozījumiem likumā.

Vēl pēc mēneša, 12.martā, saņemts Ādažu domes deputātu Imanta Krastiņa (K), Artas Deniņas (K) un Jāņa Lejas (S) iesniegums par Carnikavas un Ādažu novadu atjaunošanu iepriekšējās administratīvajās robežās, ievērojot to, ka Saeima tuvākajā laikā uzsāks darbu pie grozījumiem likumā.

Ņemot to vērā, domes deputāti atbalstīja ierosinājumu noskaidrot sabiedrības viedokli par Carnikavas un Ādažu teritoriju atjaunošanu iepriekšējās robežās. 

Kā ziņots, līdz ar darbu pie likuma grozījumiem par Varakļānu novada pievienošanu Madonas novadam aktualizējies iespēja grozījumiem iesniegt priekšlikumus par izmaiņām arī citās pašvaldībās.

Piemēram, ZZS Saeimas frakcija atbalsta un aicinās parlamentu diskutēt par dažu pašvaldību priekšlikumiem administratīvi teritoriālās reformas pārskatīšanai.

 
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.