Menu
 

Līdz ar pavasara lielās uzkopšanas darbiem Jūrmalā organizēs Spodrības mēnesi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

No 29.aprīļa līdz 12.maijam Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība sadarbībā ar atkritumu apsaimniekotāju "CleanR" rīko Spodrības mēneša akciju, kura laikā iedzīvotāji bez maksas varēs nodot elektrotehniku un lielgabarīta atkritumus, kā arī divās adresēs bez maksas tiks pieņemtas četras vieglā automobiļa riepas, informē uzņēmumā.

Spodrības mēnesī bezmaksas elektrotehnikas un lielgabarīta atkritumu izvešana tiks nodrošināta tiem "CleanR" klientiem, kuri būs iepriekš pieteikuši pakalpojumu. Pieteikties varēs no 15. līdz 26.aprīlim, norādot līguma ar atkritumu apsaimniekotāju numuru, savu adresi, tālruņa numuru un aptuveno atkritumu daudzumu, ko plānots nodot. "CleanR", saņemot šo informāciju, izveidos speciālu maršrutu, lai apbraukātu katru no adresēm un savāktu norādītos atkritumus.

Lai piedalītos akcijā, daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji var pieteikties gan individuāli, gan sazinoties ar savu nama apsaimniekotāju, savukārt privātmāju iedzīvotāji aicināti noformēt pieteikumu pašapkalpošanās platformā vai mobilajā lietotnē manai.videi.lv. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā klienti aicināti sazināties ar atkritumu apsaimniekotāju, rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanot uz tālruņa numuru 67111001.

Savukārt divās adresēs Jūrmalā - "CleanR" klientu apkalpošanas centrā Fabrikas ielā 11 un šķirošanas laukumā Ventspils šosejā 61 - Jūrmalas iedzīvotāji no 29.aprīļa līdz 12.maijam bez maksas varēs nodot četras vieglā automobiļa riepas un savāktās koku lapas, vēsta "CleanR" pārstāvji.

"CleanR" klientu apkalpošanas centrs ir atvērts otrdienās un ceturtdienās no plkst.8.30 līdz 17.00 (pārtraukums no plkst.12.00 līdz 12.30). Savukārt šķirošanas laukums ir atvērts pirmdienās no plkst.15.00 līdz 19.00, otrdienās, ceturtdienās un sestdienās no plkst.8.00 līdz 12.00, trešdienās un piektdienās no plkst.12.00 līdz 16.00.

Klienti pēc pieteikuma noformēšanas tiks informēti par elektrotehnikas un lielgabarīta atkritumu izvešanas datumu. Visi šie izvedamie nestandarta atkritumi daudzdzīvokļu nama iedzīvotājiem iepriekšējā vakarā vai to izvešanas dienā līdz plkst.6.00 rītā jānovieto blakus atkritumu konteineriem, bet privātmāju iedzīvotājiem tie jāizliek vietā, kur tiek izstumti konteineri to tukšošanas dienā.

Jūrmalas iedzīvotāji Spodrības mēnesī bez maksas var nodot jebkura veida un izmēra neizjauktu elektrotehniku, piemēram, matu fēnu, printeri, ledusskapi, gludekli, mikroviļņu krāsni, kā arī lielgabarīta atkritumus, piemēram, gultu, krēslu, paklāju, gaismas lustru bez spuldzēm, bērna ratus, tādējādi padarot tīrāku gan savu mājokli, gan arī apkārtējo vidi, norāda uzņēmumā.

Elektrotehniku nedrīkst izmest sadzīves atkritumos, jo tā izgatavota no dažādiem metāliem - zelta, platīna, toksiskiem smagajiem metāliem, piemēram, dzīvsudraba, vara, svina, arī no plastmasas, stikla vielām, kas novērš aizdegšanos. Ja bīstamie atkritumi nonāk vidē, tie var piesārņot gruntsūdeņus un apdraudēt veselību. Savukārt "CleanR" pārstrādes punktos nodotās ierīces izjauc un sašķiro atbilstoši komponentēm, tās tiek pārstrādātas, lai pēc tam atkal izmantotu ražošanā.

Kopā ar lielgabarīta atkritumiem nedrīkst likt sadzīves atkritumus, bīstamus atkritumus, piemēram, spuldzes, ja tiek nodota lampa, būvgružus, dažādus apdares un segumu materiālus, dēļus, flīzes, logu rāmjus ar stikliem, caurules, santehnikas preces u.c., nolietotas automobiļu daļas, piemēram, motoru, riepas, skaidro "CleanR".

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.