Menu
 

Gaidāma Piņķu multifunkcionālā stadiona atklāšana

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

11.aprīlī plkst.16.00 notiks Mārupes novada pašvaldības Piņķu multifunkcionālā stadiona oficiālā atklāšana. Mārupes novada iedzīvotāji un iestāžu izglītojamie iegūs vēl vienu modernu sporta infrastruktūras objektu aktīva dzīvesveida uzturēšanai un veicināšanai, informē Mārupes novada pašvaldībā.

Atklāšanā piedalīsies Mārupes novada pašvaldības pārstāvji, projektētāja SIA “BM – projekts”, būvdarbu veicēja SIA “SC Grupa” un būvuzrauga SIA “Marčuks” pārstāvji, īpašie goda viesi – Latvijas vīriešu basketbola izlases kapteinis Dairis Bertāns, 2023.gada 2.līgas labākais vārtu guvējs “Mārupes SC” futbola komandas kapteinis Kristiāns Korsaks un deviņkārtējā Latvijas čempione vieglatlēte Jeļena Ābele. Uz pasākumu laipni lūgts ikviens novada iedzīvotājs un viesis!


Sporta laukums 1986.gadā (attēls pa kreisi) un 1996.gadā.

Jaunatklātajā stadionā uzreiz pēc simboliskās lentas griešanas ceremonijas tiks sveikti pasaules jaunatnes ziemas olimpisko spēļu "Gangvona 2024" dalībnieki. Pasākumu kuplinās pašvaldības izglītības iestāžu izglītojamo priekšnesumi, stāsta pašvaldībā.

Stadions atrodas aiz Babītes vidusskolas un Babītes Sporta kompleksa – Jūrmalas ielā 17, Piņķos. Stadionā ir izbūvēts: mākslīgā seguma futbola laukums (60 x 40 m); sintētiskā seguma vieglatlētikas skrejceļš (300 m) ar trīs skriešanas celiņiem un četriem skriešanas celiņiem taisnē (100 m); tāllēkšanas un trīssoļlēkšanas piezemēšanās bedre; lodes grūšanas un augstlēkšanas sektori; divi sintētiskā seguma sporta spēļu multifunkcionālie sporta laukumi, kur varēs spēlēt basketbolu, volejbolu, florbolu, tenisu, badmintonu un futbolu.

Ziemeļu pusē pie lodes grūšanas sektora segumā uzzīmēti iesildošie vingrinājumi – kā iedvesma papildu sportiskām aktivitātēm. Tāpat ir izveidots vingrošanas laukums ar vingrošanas iekārtu, pārvietojamas tribīnes ar 84 sēdvietām un stacionāro nojumi. Pie galvenās ieejas stadionā ir labiekārtota reprezentatīva zona ar soliem, velonovietnēm un atkritumu urnu. Stadions ir iežogots, apgaismots, aprīkots ar videonovērošanas kamerām, atzīmē pašvaldības pārstāvji.


Būvniecības process 2023.gadā (attēls pa kreisi); vingrošanas elementu un šķēršļu joslas marķējumu izveide.

Ideja par šāda stadiona nepieciešamību radusies jau ļoti sen, arī iedzīvotāju vēlme sportot šajā vietā ar gadiem tikai augusi. Laukumu dažādām sportiskām aktivitātēm padomju laikos izmantojuši Bulduru sovhoztehnikuma sportisti, uzliets asfalts hokeja ledus treniņiem un sporta spēļu organizēšanai ziemā. Te aizvadīti dažādi sporta un kultūras pasākumi, Babītes vidusskola, atzīmējot 1.septembri, vairākkārt iezvanījusi jaunu mācību gadu. Pirms stadiona izbūves laukumā atradies arī skeitparks.

Stadionā primāri turpmāk tiks nodrošinātas sporta nodarbības Babītes vidusskolas skolēniem un Mārupes novada Sporta skolas audzēkņiem, pārējā laikā tas būs pieejams ikvienam interesentam, norāda pašvaldībā.

Stadionu apsaimniekos Babītes Sporta komplekss. Projekta kopējās izmaksas – 1 783 969,90 eiro bez PVN. Projektētājs un autoruzraudzība – SIA “BM – projekts”; būvdarbu veicējs – SIA “SC grupa”; būvdarbu uzraugs – SIA “Marčuks”.


Porasfalta izbūve (attēls pa kreisi) un ūdenscaurlaidīgas gumijas seguma izbūve 2023.gadā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.