Menu
 

Ādažu pašvaldības policijas vajadzībām iegādāsies ātruma kontroles mērierīci

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.adazunovads.lv Foto - www.adazunovads.lv

Ādažu novada pašvaldības dome lēmusi iegādāties ātruma kontroles mērierīci, ko nodos lietošanā pašvaldības policijai. Lēmums pieņemts, jo pašvaldība regulāri saņem iedzīvotāju lūgumus par ātruma slāpētāju izbūvi uz pašvaldības ielām, transportlīdzekļu vadītāji neievērojot atļauto braukšanas ātrumu, informē Ādažu novada pašvaldībā.

Ātruma slāpētāji ir efektīvs ātruma slāpēšanas elements, taču tas darbojas tikai noteiktā ielas posmā un to izbūve ir iespējama tikai ielās, kurās ir ierīkots ielu apgaismojums. Turklāt tā izbūve ir finansiāli ievērojams ieguldījums un tam ir tikai lokāls raksturs. Ātruma kontroles mērierīce, uzstādīta uz pašvaldības policijas operatīvā transporta, ļaus kontrolēt transportlīdzekļu braukšanas ātrumu visā novada administratīvajā teritorijā neatkarīgi no ielas apgaismojuma un citiem elementiem, kā arī ievērojami samazinās agresīvu braukšanu uz pašvaldības ielām.

2023.gada 6.jūlijā stājās spēkā grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kuri nosaka, ka pašvaldības policijai ir tiesības veikt administratīvi procesuālās darbības par braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošanu, t.sk. kontrolēt un sodīt par atļautā braukšanas ātruma neievērošanu.

Savas kapacitātes un cilvēkresursu neesamības rezultātā līdzšinējā prakse rāda, ka Valsts policija nespēj izkontrolēt atļauto braukšanas ātrumu uz pašvaldības ielām un ceļiem, bet pašvaldības policijai nav tehnisku līdzekļu, lai veiktu transportlīdzekļu ātruma kontroli. Faktiskā situācija, kad ātruma kontrole uz pašvaldības ceļiem praktiski nenotiek vai ir nepietiekamā daudzumā, autovadītājiem rada nesodāmības sajūtu un atļautā ātruma neievērošanu, skaidro pašvaldībā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.