Menu
 

Mainīsies atlaides apmērs elektroniski iegādātajām vilciena biļetēm dzelzceļa līnijā Rīga–Sigulda–Valga

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pieslēdzoties vienotajai sabiedriskā transporta biļešu sistēmai ar maršrutu Rīga–Sigulda–Valga, AS “Pasažieru vilciens” iepriekšējā pārdošanā biļetes uz 16. aprīli un turpmākajiem datumiem no 2024. gada 11. aprīļa tirgos tikai par pilnajām pamattarifa cenām, savukārt atlaides 10% robežās elektroniski iegādātajām biļetēm varēs noteikt tikai elektronisko biļešu tirgotāji.

Kā norāda VSIA “Autotransporta direkcija” (ATD), jaunā kārtība ir ieviesta saskaņā ar Sabiedriskā transporta padomes lēmumu un ievērojot Konkurences padomes viedokli par godīgas konkurences nodrošināšanu.

Nākotnē sabiedriskā transporta biļetes emitēs ATD, savukārt to tirdzniecību nodrošinās mobilo aplikāciju tirgotāji (MaaS). Mērķis ir palielināt tirdzniecību digitālajā vidē, jo īpaši MaaS produktu attīstību, un samazināt skaidras naudas apriti. AS “Pasažieru vilciens” turpinās nodrošināt biļešu tirdzniecību savās biļešu kasēs, pie konduktoriem, mobilajā aplikācijā un mājas lapā, taču šīm biļetēm vairs netiks piemērotas atlaides. Minētā pāreja neattiecas uz jauno tarifu sistēmu, kas stājās spēkā 1. aprīlī, un tā nemainīs iepriekš noteiktās biļešu cenas.

ATD atgādina, ka ir pabeigusi vienotās sabiedriskā transporta biļešu sistēmas izstrādi un uzsākusi tās ieviešanu reģionālās nozīmes autobusu maršrutos. Līdz šim sistēma ir pieslēgta un darbojas reģionālās nozīmes autobusu maršrutos Rīga–Kalngale–Carnikava–Kadaga, Rīga–Ādaži–Kadaga, Rīga–Ādaži–Podnieki–Garkalne un Rīga–Ādaži–Carnikava. Tāpat sistēmai ir pievienoti vilcienu maršruti dzelzceļa līnijās Rīga–Skulte un Rīga-Tukums. 

Plānots, ka šī gada laikā sistēmai pakāpeniski tiks pievienoti arī pārējie autobusu un vilcienu maršruti. Biļetes vienotajā sabiedriskā transporta biļešu sistēmā var iegādāties mobilajās platformās “BezRindas.lv” un “Mobilly”. Biļetes pasažieriem ir pieejamas QR koda veidā, un to iegāde ir iespējama iepriekšējā pārdošanā.

Vienotā sabiedriskā transporta biļešu sistēma nodrošinās ne tikai ērtāku, ātrāku un mūsdienīgu biļešu tirgošanu, bet ļaus samazināt reisa izpildes laiku, jo tiks veicināta biļešu tirdzniecība ārpus transportlīdzekļa, tādējādi atslogojot autobusu vadītāja darbu, pauž ATD. Tāpat jaunā sistēma ar piekļuves datiem ļaus nodrošināt brīvu konkurenci visiem ieinteresētajiem biļešu tirgotājiem.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.