Menu
 

Foto: Piņķos atklāts multifunkcionālais stadions

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mārupes novada pašvaldība Foto - Mārupes novada pašvaldība

Ceturtdien oficiāli tika atklāts Mārupes novada pašvaldības multifunkcionālais stadions Piņķos, un novada iedzīvotāji un izglītojamie ir ieguvuši vēl vienu modernu sporta infrastruktūras objektu aktīva dzīvesveida īstenošanai un veicināšanai. Projekta kopējās izmaksas bija 1 783 969,90  eiro (bez PVN), liecina pašvaldības informācija.

Atklāšanas pasākumā piedalījās Mārupes novada pašvaldības, projektētāja SIA “BM-projekts”, būvdarbu veicēja SIA “SC Grupa”, būvuzrauga SIA “Marčuks” un iedzīvotāju konsultatīvo padomju pārstāvji, kā arī īpašie goda viesi – Latvijas vīriešu basketbola izlases kapteinis Dairis Bertāns, 2023. gada Latvijas futbola 2. līgas labākais vārtu guvējs, Mārupes sporta centra futbola komandas kapteinis Kristiāns Korsaks un deviņkārtējā Latvijas čempione vieglatlēte Jeļena Ābele.

“Mārupes novads ieguvis vēl vienu mūsdienīgu sporta infrastruktūras objektu, kur jaunie talanti varēs stiprināt sportisko garu, aktīvi pavadīt savu ikdienu, kā arī piedalīties dažādās sacensībās, sasniedzot jaunus rekordus. Neatlaidīgi darot un trenējoties, panākumi ir garantēti. To apliecina mūsu sportistu augstie sasniegumi dažādās Latvijas un starptautiska mēroga sacensībās. Novēlu, lai šajā stadionā rosība nerimst arī brīvdienās un vakaros! Lai tas kļūst par vietu, kur būt kopā, uzturot veselīgu un aktīvu dzīvesveidu!” pasākumā teica Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Ence.

Ar priekšnesumiem klātesošos priecēja Babītes vidusskolas skolēni un Babītes Mūzikas skolas un Mārupes novada Sporta skolas audzēkņi. Simboliski pirmos vārtus ar Latvijas Futbola federācijas dāvāto bumbu veiklā saspēlē ar Mārupes mēru Andreju Enci iesita par Mārupes novada 2023. gada populārāko sportistu atzītais futbolists Kristiāns Korsaks.

Uzreiz pēc stadiona oficiālās atklāšanas ceremonijas tika sveikti Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu “Gangvona 2024” dalībnieki – Latvijas U-16 3x3 hokeja izlases spēlētāji Martins Bārtulis, Daniels Reidzāns un Ričards Rutkis, izlases menedžeris Renārs Freibergs, monobobslejistes Amēlija Kotāne un Kate Liene Prudāne, treneris Kristaps Kotāns, kā arī ātrslidotājs Gustavs Vācietis un distanču slēpotājs Jēkabs Skolnieks.

Publiskam apmeklējumam stadions būs pieejams maija sākumā, aprīlī – tikai Babītes vidusskolas un Mārupes novada Sporta skolas audzēkņiem, norāda pašvaldībā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.