Menu
 

VARAM ministre Inga Bērziņa reģionālajā vizītē apmeklē Siguldu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

PiektdienVides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministre Inga Bērziņa reģionālajā darba vizītē apmeklēja Siguldu. Vizītes laikā ministre Inga Bērziņa tikās ar Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Linardu Kumski, deputātiem un pašvaldības pārstāvjiem, lai pārrunātu novada aktualitātes, tostarp klientu apkalpošanas centru jautājumus un notekūdeņu attīrīšanas iekārtu uzlabošanu, informēja pašvaldībā.

Vizīte Siguldas novadā sākās, apmeklējot valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru Siguldā, kur pašvaldības vadība un speciālisti informēja par esošo situāciju, norādot par pieprasītākajiem pakalpojumiem un attīstības plāniem. Patlaban noris darbs, lai tuvākajā nākotnē Lēdurgā atvērtu valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru.

Lai pārrunātu notekūdeņu attīrīšanas iekārtu problemātiku, projektu līdzfinansējuma iespējas, vizīte turpinājās Turaidas muzejrezervātā, kur šobrīd ir projekta sākumposms, uzlabojot vairāk nekā 40 gadu veco iekārtu infrastruktūru. Pārrunātas arī Siguldas novada ieceres paplašināt Siguldas pilsētas notekūdeņu attīrīšanas iekārtas un izbūvēt dūņu apsaimniekošanas laukumu. Sarunā Turaidā piedalījās arī pašvaldības kapitālsabiedrības “Saltavots” pārstāvji, kuri informēja par projektu gaitu.

Vizīte turpinājās uzņēmumā “Kokpārstrāde 98” Allažos – trešajā lielākajā darba devējiem novadā (pēc publiski pieejamiem datiem, uzņēmumā strādā 255 darbinieku). Lielākā daļa (97 %) no uzņēmuma ražotās produkcijas tiek eksportēta uz Eiropu un Skandināviju. SIA “Kokpārstrāde 98” saņēmis pašvaldības apbalvojumu – “Siguldas novada Uzņēmēju gada balvu” nominācijā “Novada investors” un ir godināts kā “Novada labākais darba devējs”.

Diskusijā, kas notika Siguldas pagasta Kultūras namā, piedalījās arī pašvaldības domes deputāti. Sarunā aktualizēti jautājumi par dažādu iniciatīvu realizēšanu ar Eiropas Savienības un valsts atbalstu, kā arī sadarbība ar valsts institūcijām. Īpaši aktuāls jautājums valsts līmenī ir pašvaldību budžeta situāciju un budžeta ilgtspējas nodrošināšana.

Lai attīstītu pašvaldības autobusu parku, nākotnē plānots iegādāties videi draudzīgākus transportus skolēnu pārvadājumu nodrošināšanai. Sarunā ar ministri akcentēta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas granta programma, kurā nav ietvertas Pierīgas pašvaldības, tādējādi Siguldas novada pašvaldība nevar startēt šajā programmā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.