Menu
 

Apstiprināts Ādažu novada pieaugušo izglītības un mūžizglītības rīcības plāns

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - adazunovads.lv Foto - adazunovads.lv

Ādažu novada pašvaldības dome apstiprinājusi “Ādažu novada pieaugušo izglītības un mūžizglītības rīcības plānu 2024. – 2027. gadam”. Rīcības plāna mērķis ir nodrošināt pieejamu mūžizglītību visiem novada iedzīvotājiem.

Kā skaidro pašvaldībā, rīcības plāna pamatuzdevums ir stiprināt iedzīvotāju zināšanas un prasmes, lai veiksmīgi pielāgotos mainīgajiem sabiedrības un darba tirgus pieprasījumiem. Īpaša uzmanība pievēršama digitālo prasmju attīstībai un vecākās paaudzes atbalstam, piedāvājot iespējas pastāvīgi paplašināt zināšanas un piedalīties sabiedriskajā dzīvē.

Plānots reizi gadā veikt iedzīvotāju aptaujas par mūžizglītības vajadzībām un vēlmēm, nodrošinot vajadzību izpēti. Plāns paredz veicināt sadarbību ar citām pašvaldībām, iestādēm un organizācijām.

Mūžizglītība īstenojama, piedaloties Nodarbinātības valsts aģentūras, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, Valsts Izglītības attīstības aģentūras u.c. organizāciju un iestāžu organizētajos pasākumos.

Galvenais plāna ieviešanas pārraudzības un vērtēšanas instruments ir regulāra rezultātu mērīšana un atskaitīšanās par sasniegtajiem rezultātiem.

Šī plāna īstenošanu nodrošina Ādažu novada pašvaldības izglītības speciālists, norāda novada domē.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.